• Home
  • Wandel evenementen

Wandelevenementen

Wanderer im Wald Tanja Evers 1024x683De diverse VVV-kantoren in Sauerland organiseren regelmatig wandelevenementen in Sauerland. Wandelingen onder begeleiding van een ervaren gids. Zo zie je de mooiste plekjes van Sauerland en geniet je van het mooiste dat Sauerland jou te bieden heeft.

 

  • Smikkelwandelingen in Eslohe & Schmallenberg
    In de regio van Schmallenberg organiseert de VVV van Schmallenberg op regelmatige basis culinaire wandelingen. Onder de begeleiding van een ervaren gids zie je de mooiste plekjes van de regio Schmallenberg en geniet je van een heus regionaal geïnspireerd vijf gangen menu! 
    Data 2020: zaterdag 2 en 23 mei, zaterdag 4 en 25 juli, zaterdag 22 augustus, zaterdag 12 september en zaterdag 3 oktober.   
    Klik hier voor meer informatie over Smikkelwandelingen.
  • De Marsberger Wandelweek
    Rondom Marsberg vindt dit jaar alweer voor de 7e maal deze Wandelweek plaats. Onder begeleiding van een gids zijn er in totaal 20 wandelingen met als thema natuur, sport, gezondheid en sprookjes & verhalen. Heel geschikt voor families en kinderen!
    Data: woensdag 16 september tot woensdag 23 september 2020.
    Klik hier voor meer informatie over de Marsberger Wandelweek.
  • Herfstwandelweek Oberkirchen
    De herfstwandelweek rond het prachtige plaatsje Oberkirchen in het sprookjesachtige dal van de Lenne biedt een gevarieerd programma voor iedereen. Er zijn zes sportieve tochten voor geoefende wandelaars en zes lichte wandeltochten voor de genietende wandelaars. Ook de ontspanning en gezelligheid is afgestemd op de sportieve en genietende wandelaar.
    Data: zaterdag 16 mei tot 23 mei 2020.
    Klik hier voor meer informatie over Herfstwandelweek Oberkirchen.
  • Herfstwandelweek Nordenau
    Ontdek het dak van Sauerland en al zijn mooie herfstkleuren in Nordenau bij Schmallenberg. Onder begeleiding van een vakkundige gids zijn er dagelijks wandelingen van ongeveer 15 km door het landschap rond de Kahler Asten en de Rothaarsteig. Je krijgt eten en drinken mee en er zijn vaste rustmomenten met verzorging en middageten in geselecteerde gastronomiebedrijven.
    Data: woensdag 14 oktober tot zondag 18 oktober 2020.
    Klik hier voor meer informatie over Herfstwandelweek Nordenau.
  • FALKE Rothaarsteig-marathon
    Zowel sportief als landschappelijk een hoogtepunt en aantrekkelijke ervaring die je beslist eens gedaan moet hebben. De FALKE-Rothaarsteig-marathon vindt plaats in Fleckenberg bij Schmallenberg. Je kunt een halve of een hele marathon doen en je gaat over de zogeheten “Weg van de Zintuigen”. Je start in Fleckenberg en dan gaat het over de toppen van het Rothaargebergte omhoog naar de Rijn-Weser toren. Vervolgens over de dalvariant van het Hochsauerland van de Rothaarsteig terug, en dan via Latrop naar de finish in Fleckenberg. Je loopt dus 21,1 km of 42,2 km voornamelijk via paden in het bos en bereikt een hoogteverschil van 425 of 838 meter.
    Datum: zaterdag 17 oktober 2020.
    Klik hier voor meer informatie over FALKE Rothaarsteig-marathon.

AfdrukkenE-mail

logo website ovaal

Contactgegevens

Schipbeek 5
Tilburg
Noord-Brabant
5032RP
Nederland
0031 (0) 6 430 470 66
Kvk-nummer: 64612317
BTW-nummer: NL170791361B01