• Home
 • Wandel evenementen

Wandelevenementen

Wanderer im Wald Tanja Evers 1024x683De diverse VVV-kantoren in Sauerland organiseren regelmatig wandelevenementen in Sauerland. Wandelingen onder begeleiding van een ervaren gids.

Zo zie je de mooiste plekjes van Sauerland en geniet je van het mooiste dat Sauerland jou te bieden heeft.

 

 

 

 • Smikkelwandelingen in Eslohe & Schmallenberg
  In de regio van Schmallenberg organiseert de VVV van Schmallenberg op regelmatige basis culinaire wandelingen. Onder de begeleiding van een ervaren gids zie je de mooiste plekjes van de regio Schmallenberg en geniet je van een heus regionaal geïnspireerd vijf gangen menu! Je stopt op 7 "eetstations" waar je van heerlijke speciale gerechten en typische lokale drankjes geniet. 
  Data 2022: elke zaterdag tot en met oktober > nu nog vrij: za 16 juli, za 10 september, 8, 15 en 22 oktober 2022.   
  Klik hier voor meer informatie over Smikkelwandelingen.
 • De Marsberger Wandelweek
  Rondom Marsberg vindt dit jaar in 2022 alweer voor de 12e maal de Marsberger Wandelweek plaats. Onder begeleiding van een gids kun je bijna 30 wandelingen doen met als thema natuur, sport, gezondheid en sprookjes & verhalen. Heel geschikt voor families en kinderen! Ontdek de natuur van het Diemeldal die in de Herfst op haar mooist is. 
  Data: woensdag 14 september tot woensdag 21 september 2022.  mww 2022
  Klik hier voor meer informatie over de Marsberger Wandelweek.
 • Wandelweek Oberkirchen
  De wandelweek rond het prachtige plaatsje Oberkirchen in het sprookjesachtige dal van de Lenne biedt een gevarieerd programma voor iedereen. Er zijn zes sportieve tochten voor geoefende wandelaars en zes lichte wandeltochten voor de genietende wandelaars. Ook de ontspanning en gezelligheid is afgestemd op de sportieve en genietende wandelaar.
  Data: zaterdag 21 mei tot woensdag 25 mei 2022.
  Klik hier voor meer informatie over Herfstwandelweek Oberkirchen.
 • Lente - en Herfstwandelweek Nordenau
  Ontdek het dak van Sauerland en al zijn mooie herfstkleuren in Nordenau bij Schmallenberg bij de herfstwandelweek. En zie hoe prachtig de bossen en het landschap in bloei staan in de lente bij de voorjaarswandelweek. Onder begeleiding van een vakkundige gids zijn er dagelijks wandelingen van ongeveer 10 tot 15 km door het landschap rond de Kahler Asten en de Rothaarsteig. Je krijgt eten en drinken mee en er zijn vaste rustmomenten met verzorging en middageten in geselecteerde gastronomiebedrijven.
  Data Nordenauer Lentewandelweek: woensdag 18 mei tot zondag 22 mei 2022.
  Data Nordenauer Herfstwandelweek: woensdag 19 oktober tot zondag 23 oktober 2022.
  Klik hier voor meer informatie over de Wandelweken in Nordenau.
 • FALKE Rothaarsteig-marathon - 18e editie
  Zowel sportief als landschappelijk een hoogtepunt en aantrekkelijke ervaring die je beslist eens gedaan moet hebben. De FALKE-Rothaarsteig-marathon vindt plaats in Fleckenberg bij Schmallenberg. Doe de halve of de hele marathon en ga over de zogeheten “Weg van de Zintuigen”. Je start in Fleckenberg en dan gaat het over de toppen van het Rothaargebergte omhoog naar de Rijn-Weser toren. Vervolgens over de dalvariant van het Hochsauerland van de Rothaarsteig terug, en dan via Latrop naar de finish in Fleckenberg. Je loopt dus 21,1 km of 42,2 km voornamelijk via paden in het bos en bereikt een hoogteverschil van 425 of 838 meter.
  Datum: zaterdag 15 oktober 2022.
  Klik hier voor meer informatie over FALKE Rothaarsteig-marathon. En wil jij jezelf aanmelden? Klik dan hier

Afdrukken E-mail

logo website ovaal

Contactgegevens

Roelof Kleinhof 15
Tilburg
Noord-Brabant
5026 DH
Nederland
0031 (0) 6 430 470 66
Kvk-nummer: 64612317
BTW-nummer: NL001939648B40