Frontpage zomer

Andere wintersportgebieden Sauerland

De wintersportgebieden van Skigebied Willingen en Ferienwelt Winterberg zijn de belangrijkste van Sauerland. Neemt niet weg dat je in een aantal wat kleinere gebieden ook prima terecht kunt zoals in Altastenberg, Neuastenberg of Züschen. Hier kun je ski’s huren en zijn er skischolen aanwezig. Wat kleinschaliger, zonder skischolen of skiverhuur, maar veelal wat rustiger en voordeliger zijn de volgende pistes:

Altastenberg
Leuk skigebied met 17 pistes en 8 km aan pistes in totaal. Het skigebied van Altastenberg ligt aan de voet van de Kahler Asten en aan de rand van het dorp Altastenberg. Je hebt de beschikking over 7 sleepliften en 1 transportband. De pistes zijn divers en gevarieerd en ook voor de wat meer gevorderde skiër prima:

3,3 km 2,5 km  2,2 km

Je kunt hier goed langlaufen, er zijn veel langlaufmogelijkheden en getrokken loipes. 10,5 km aan gemakkelijke loipes en 6 km zijn gemiddelde loipes. Klik hier voor meer informatie.

Neuastenberg-Postwiese
Het skigebied van Neuastenberg-Postwiese is kleinschalig met veel ruimte op de pistes. Het ligt aan de zuidzijde van de Kahler Asten. Voordeel is dat je korte wachttijden bij de liften hebt. Er zijn 2 stoeltjesliften, 5 sleepliften, 1 transportband en 1 rodellift. Je hebt de beschikking over 9,5 km aan piste in totaal:

5,5 km 2,5 km 1,5 km

Ook leuk is de natuurrodelbaan en het funpark voor snowboarden en freeskiën. Klik hier voor meer informatie.

Snow World Züschen
Je hebt hier brede hellingen, veel zon en het is sneeuwzeker. Aanrader is de 1450 m lange panorama-afdaling, die moet je beslist eens gedaan hebben. Ook tubing en rodelen is hier mogelijk. Je hebt de beschikking over 6 sleepliften. Snow World Züschen heeft 4 km aan pistes:

2,3 km 1,7 km  0 km

Langlaufers zijn ook aan het goede adres hier. Je hebt 10 km aan gemakkelijke langlauftrajecten en 15 km aan gemiddelde trajecten. Verder zijn er veel wandelmogelijkheden in het gebied. Klik hier voor meer informatie.