Frontpage zomer

Evenementen en feesten

outbox events evenement

In Sauerland zijn er heel het jaar door vele (culturele) evenementen en feesten.  Naast deze evenementen vindt er bijna in elk plaatsje in Sauerland wel het "Schützenfest" plaats, oftewel het Schuttersfeest. Elk dorp heeft wel een broederschap of schutterijvereniging. Carnaval is een erg geliefd volksfeest, maar dan wel in het katholieke gedeelte van Sauerland. Dit gaat altijd gepaard met grote optochten op zondag en maandag.

Ben je een mountainbiker? Dan kom je goed aan je trekken op het iXS Dirt Masters Festival in Winterberg of het Continental Bike Festival in Willingen. Vanaf de zomer is het tijd voor de grote kermisevenementen, die in november uitmonden in de traditionele Allerheiligenkermis in Soest.

Grote culturele evenementen zijn de “kunstzomer” in Arnsberg. Dit is een breed scala aan kunst variërend van podiumkunst tot beeldende kunst. Leuk om te bezoeken is het “Druggelter Kunststückchen”, het kleinste muziekfestival van Westfalen. Het “Sauerland Herfst” festival vindt op diverse plaatsen in de Hochsauerlandkreis plaats. Ook zijn er diverse muziekfestivals. Elk jaar wordt op de burcht Altena het “Burgrock” gehouden. In Neheim vindt het andere bekende rockfestival “Under the Bridge” jaarlijks plaats.

Maar ook de paardensport kent grote evenementen in het Sauerland. De regio staat bekend bij paardenliefhebbers uit heel Duitsland en zelfs Europa,om de Longines Balve Optimum en de Vosswinkeler Reitertage.  En fans van Oldtimers kunnen deze historische oldtimers door het landschap  zien rijden bij de Sauerland Klassik.

Warsteiner Internationale BallonnentochtIndrukwekkend wordt het in de herfst op de Warsteiner International Montgolfiade, dan zie je talloze heteluchtballonnen spectaculair de lucht in vliegen. En ook in de winter scoort de regio topevenementen. Dan strijden 's werelds beste rodelaars, skeleton- en bobsleeërs om de beste tijden in het ijskanaal van de Veltins Ice Arena, terwijl afstanden tot 150 meter gehaald worden ​​bij de World Cup op de Mühlenkopfschanze in Willingen.

Ik wil het overzicht van alle wintersportevenementen zien

En dat is nog maar een greep van de grote hoogtepunten op de evenementenkalender. De regio Sauerland bruist met talloze kleine culturele evenementen, traditionele regionale evenementen en sportwedstrijden brengen het Sauerland tot leven. 

De Bobbahn Run Winterberg > zaterdag 24 juni 2023
De Kermis van Wenden > zaterdag 12 augustus - dinsdag 15 augustus 2023
Musiksommer 2023 in Kurpark Winterberg > maandag 1 mei - zondag 10 september 2023
Wormbacher Zomerconcerten > juli en augustus 2023
Oktoberfest Sauerland > september en oktober 2023
Winterberger Nightgroove - Het Kneipenfestival > januari - december 2023
Warsteiner Internationale Montgolfiade > vrijdag 1 september - zaterdag 9 september 2023
Stoomdagen in Dampf Land Leute Museum Eslohe > januari - december 2023
Schmallenberger Week: een feest voor iedereen > woensdag 16 augustus - zondag 20 augustus 2023
Reister Markt: grote diershow en kermis > vrijdag 25 augustus - zondag 27 augustus 2023
Openluchttheater Herdringen > mei - september 2023
Openluchttheater Hallenberg > juni - december 2023
Festspiele Balver Höhle > augustus - december 2023
FALKE Rothaarsteig-marathon > zaterdag 21 oktober 2023
Elspe-festival, Karl-May-spelen > zaterdag 17 juni - zondag 3 september 2023
Voßwinkeler Ruiterdagen > donderdag 31 augustus - zondag 3 september 2023
Sauerland Klassieke Oldtimer Ralley > woensdag 27 september - zondag 30 september 2023
Balve Optimum > donderdag 6 juni - zondag 9 juni 2024
Soester Allerheiligen Kermis > woensdag 8 november - zondag 12 november 2023
Kerstmarkten en Wintermarkten Winterberg, Niedersfeld > november en december 2023, januari 2024

 

De Bobbahn Run Winterberg
Bobbahn RunOp zaterdag 24 juni vindt de Bobbahn Run in de Veltins Eisarena in Winterberg plaats. Dit is de eerste keer dat de Bobbahn wordt gebruikt voor een loopwedstrijd, normaal is dit het domein in de winter van de bobsleeërs. Je loopt een afstand van 5 km waarvan 1,6 km beton met 15 steile hellingen en een stijgingspercentage van 15%. Durf jij het aan? Het startgeld is €15, de warm-up is om 13.00 uur en het startschot is om 14.00 uur.

Locatie: Veltins Eisarena, Erlebnisberg, 59955,  Winterberg  
Datum: zaterdag 24 juni 2023   

Lees meer informatie over de Bobbahn Run van Winterberg 

 

De Kermis van Wenden
Wendener KermisVan zaterdag 12 augustus tot dinsdag 15 augustus 2023 vindt al weer de 270e editie van de "Wendener Kermis" plaats. De Kermis van Wenden is het grootste volksfeest met dierenshow in Zuid-Westfalen en bestaat sinds 1752.  Naast de kermis zoals wij die kennen is er een grote dierenshow (dinsdag 15 augustus), markt met vele kraampjes (400 stuks) en een groot volksfeest. 

Locatie: Wenden-centrum, 57482, Wenden
Data zomer 2023: zaterdag 12 augustus tot dinsdag 15 augustus 2023   

Lees meer informatie over de Kermis van Wenden 

Musiksommer 2023 in het Kurpark Winterberg
csm Musiksommer Winterberg ee94a2939dGedurende deze zomer 2023 zijn er vele leuke muzikale evenementen elke zondag in Winterberg in het Kurpark. Je kunt optredens van Alphoornsolisten zien, blaaskappellen,  Akoestische duo's en nog veel meer. Het zijn zowel bekende muziekgroepen als gastoptredens van nieuwe groepen. Een hoogtepunt is het optreden van 40 muzikanten van de Kur-und  Knappenkapelle Fredeburg op 10 september.
Een ander hoogtepunt, vooral voor gezinnen en kinderen, is het optreden van de artiest "herrH" op 6 augustus. Dit is onderdeel van het kinderfestival, dat om 10.30 uur begint met zijn concert in het Kurpark.
En dan kun je nog naar de Sparkassen Open Air met drie concerten op woensdag 19 en 26 juli en woensdag 2 augustus. Dit is een mooie muzikale aanvulling en het wordt voor jou dus een fantastische muzikale zomer in Winterberg! 

Locatie: Kurpark Winterberg, Am Kurpark, 59955, Winterberg
Data zomer 2023: maandag 1 mei 2023 tot zondag 10 september 2023   

Lees alles over de muzikale zomer in Winterberg 

Wormbacher Zomerconcerten
De zomerconcerten van Wormbach zijn elk jaar in de periode juli en augustus in Schmallenberg - Wormbach. Een prachtige harmonie van sopraan en orgel, viool en koor met vele werken van Händel, Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart, Schubert en Mendelssohn. Elke zondagavond begint het concert om 19.30 uur. Dit jaar zijn de concerten in de katholieke Pfarrkirche St. Peter und Paul in Wormbach. Wormbach ligt 2 km ten noordwesten van de plaats Schmallenberg. Ulrich Schauerte heeft de leiding. De entree is gratis, er wordt alleen een vrijwillige gift gevraagd. De concerten duren in de regel een uur. 

Locatie: Alt Wormbach 4, 57392, Schmallenberg - Wormbach
Data zomer 2023: zondag 2 juli, zondag 9 juli, zondag 16  juli, zondag 23 juli, zondag 30 juli, zondag 6 augustus, zondag 13 augustus, zondag 20 augustus, zondag 27 augustus 2023

Klik hier voor meer informatie over Wormbacher Zomerconcerten.

Oktoberfest in Sauerland

oktoberfest 2016 2 middelHet Oktoberfest is een feest dat elk jaar plaatsvindt in München. Elk jaar bezoeken meer dan vijf miljoen mensen dit grootste volksfeest en bierfestival ter wereld.

De traditie wil dat het feest begint om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september. Het Oktoberfest eindigt normaal gezien op de eerste zondag van oktober. Het Oktoberfest kent een lange traditie. Al in 1810 werd het eerste Oktoberfest gehouden ter ere van de bruiloft van de kroonprins Lodewijk van Beieren en de prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. In het begin waren er alleen nog bier- en wijntenten. Later kwam hier een draaimolen en een paar andere kermisattracties bij. Nu is er een complete kermis bij op het Oktoberfest.

Ook in Sauerland vieren ze Oktoberfest op een uitbundige manier zoals ze dat in München doen. Dus met grote pullen bier, halve hanen, Lederhosen, de Dirndl en natuurlijk de echte Oktoberfestmuziek!

Rond 20 september 2023 is er op de Sahnehang in Winterberg altijd een groot Oktoberfest bij de Winterberg Wies’n. En de 2e zaterdag in oktober moet je beslist in de Schlossberghalle in Eversberg zijn. En in het weekend van vrijdag 27 oktober 2023 tot zondag 29 oktober 2023 is er weer een uitbundig Oktoberfest avond in de Brabander in Winterberg. Komen jullie ook?

En dit jaar zal het ongetwijfeld weer net zo'n groot feest worden als afgelopen jaar in 2022. 

Klik hier voor meer informatie over de Oktoberfeste in Sauerland.

Winterberger Nightgroove – Het “Kneipenfestival”
Een keertje betalen en de volle nacht genieten van heel veel feest en muziek; van reggea tot rock, van stijlvolle nummers tot de laatste partyhits. Ben jij die echte nachtbraker? Dan mag jij in 2023 weer lekker los na twee jaren Coronapauze ondertussen. Dan is dit jouw kans, beleef vele liveconcerten en party’s en ga van kroeg naar hippe club en danscene! De prijzen van de kaartjes variëren per concert maar je kunt uitgaan van prijzen tussen de €10,- en €15,- in de voorverkoop en aan de kassa rond de €20,- .

10807 4770

 • Nightgroove Wertheim za 23 sep 2023: voor de 9e keer alweer en opnieuw terug; van Rhytmn 'n Blues, jaren '80, Boogie, Pop en Rock 'Roll. 
 • Nightgroove Pforzheim za 14 okt 2023: bna 3 jaar weer terug en beleef de 19e editie mee met rock en popmuziek van de jaren '80 en jaren '90.
 • Nightgroove Euskirchen za 11 nov 2023: de 18e muzieknacht alweer met veel Latijns-Amerikaanse muziek,  Soul, Blues en Rock 'n Roll. 
 • Nightgroove Weinheim za 11 nov 2023: voor de 17e maal met veel Reggae, Soul en Latijns-Amerikaanse muziek. 
 • Nightgroove Riegele Honky Tonky: za 4  nov 2023: de 27e muzieknacht alweer met veel B;lues, Rock 'n Roll en Pop!

Klik hier voor meer informatie over de Winterberger Nightgroove.

Warsteiner Internationale Montgolfiade
Een van de grootste evenementen op het gebied van de luchtballonnenvaart vindt elk jaar plaats in Warstein, het noorden van Sauerland. Afgelopen jaar in 2022 was het wederom een groot succes met lastige wedstrijden, mooi weer en strijdbare piloten en 5 ballonlanceringen in totaal. Het evenement duurt ruim een week en je kunt hier wel 1000 ballonvaarten bekijken van de meest uiteenlopende luchtballonnen. Bekijk de ballonnen eens van dichtbij, geniet van het parasailen, de verlichte luchtballonnen ’s avonds, het grote vuurwerk ter afsluiting en elke avond is er een groot feest met muziek. 's Ochtends om 06.30 en 's avonds om 17.30 is de grootschalige start van de ballonvaarten.

Locatie: Domring  4 - 10, 59581, Warstein
Data: vrijdag 1 september 2023– zaterdag 9 september 2023

 Ballonvaart Warsteiner Golfiade

Lees meer informatie over de Warsteiner Internationale Montgolfiade

Stoomdagen in Dampf Land Leute Museum Eslohe
Maak van dichtbij mee hoe oude locomotieven en stoommachines zich met veel gekreun, pijn en moeite in beweging zetten. Maak zelf een ritje over de spoorbaan van het uitgestrekte museumterrein maken in de eigen, oude stoomlocomotief uit 1898.
En maak kennis met de andere bezienswaardigheden in het museum zoals de oude ambachten, landbouw, huisnijverheid tot aan de smid. Kom je met je eigen oldtimer? Dan krijg je gratis entree!
Openingstijden museum: woensdag t/m zaterdag van 14.00 – 17.00 uur, zondag (1 november – 31 maart) 10.00 – 13.00 uur, zondag (1 april - 31 oktober) 10.00 – 16.00 uur. Je kunt ook een virtuele tour maken met de 360 graden tour of met de audioguide www.museum.de/m/243.

Locatie: Museum Eslohe, Homertstraße 27, 59889 Eslohe
Data stoomdagen:  vanaf 3 april 2023 gaan de stoomdagen weer beginnen!

Ik_wil_de_Nederlandse_Flyer_zienpdf.pdf
Ik wil meer lezen over de Stoomdagen. 

Schmallenberger Week: een feest voor iedereen
Elke dag zijn er minimaal 2 live-concerten en samen met de ADAC Oldtimer-Classis én de culinaire hoogstandjes is dit een feest wat je niet mag missen. Er zijn tal van bijzondere activiteiten gedurende deze week. Bands afkomstig uit geheel Europa spelen in het centrum van Schmallenberg op de marktplaats. In het weekend op zaterdag en zondag is er een programma voor jong als oud en er zijn vele activiteiten in de geheel autovrije binnenstad. Hiernaast zijn op zondag alle winkels open. Ben jij er komend jaar 2023 ook weer bij?

Schmallenberg

Data: woensdag 16 augustus 2023 – zondag 20 augustus 2023

Lees nu alles over de Schmallenberger Woche 

Reister Markt: grote diershow en kermis
Jaarlijks wordt de Reister Markt gehouden in Reiste bij Eslohe. In 2022 was de markt van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus en is ondanks Corona met succes gevierd. Elk jaar rond de naamdag van de schutspatroon St. Bartholomeus wordt de Reister Markt gevierd. Het is al vele honderden jaren bekend (ruim 960 jaar) in de volkskunde en veehandel en een echt begrip! Het is de oudste en grootste dierententoonstelling én dierenkeuring van Sauerland. Bekijk hoe melkkoeien, paarden en kleinvee worden getoond en gekeurd. Breng een bezoek aan de grote kramenmarkt met de vele verkoopkraampjes en leef je lekker uit in de grote kermis voor jong en oud. De Reister Markt begint op vrijdag met het traditionele eten van de “runderworsten”, op zaterdag is er het keuren van de dieren en op zondagavond wordt er afgesloten met een groots vuurwerk. De kermis en verkoopkraampjes (ruim 140 stuks) zijn open op zaterdag en zondag.

Locatie: Reister Markt, Marktweg, 59889, Reiste (Eslohe) Tel: + 49-2973-81412
Data: vrijdag 25 augustus 2023 tot en met zondag 27 augustus 2023

Lees meer informatie over de Reister Markt in Sauerland  

Openluchttheater Herdringen
Voorstellingen in Herdringen in het openluchttheater zijn elk jaar van mei tot september. Maar jij kunt nu ook opvoeringen in de winter bekijken! Er is zowel een stuk voor de volwassenen als voor de kinderen en de hele familie. Geniet dit jaar in 2023 van de vermalijke opvoeringen Heide, Kalender Girls &  Camping, Koks en Hollywood. 

flbh icon 150

Hauptsache Gesund

Afgelopen winter 2022 was de komedie "Hauptsache Gesund" een groot succes. Een grappig stuk over een apothekerin met een wel erg bemoeizuchtige en vervelende bazin.  En als serieuze ondertoon de stijgende kosten in de gezondheidszorg. Speelduur van het stuk is 1,5 uur inclusief pauze.  

Opvoertijden: juni - september 2023 > vrijdag van 20.00 - 22.30 uur, zaterdag van 20.00 - 22.30 uur, zondag  van 18.00 - 20.30 uur.  In augustus ook middagvoorstellingen op zaterdag en zondag van 15.00 - 17.00 uur.


Locatie: Freilichtbühne Herdringen e.V., Lohweg, 59757 Arnsberg-Herdringen. Tel: + 49-2932-39140

Klik hier voor meer informatie over het Openluchttheater Herdringen.

Openluchttheater Hallenberg
Voorstellingen in het openluchttheater van Hallenberg kun je elk jaar zien van eind mei tot september. In Hallenberg zijn er stukken voor zowel kinderen als voor volwassenen. De Passionskreur mitneuerRose 1ddcb9dfe85137ffdb78c6dfc2d55a5dakoestiek is uitstekend en er zijn ruim 1400 overdekte zitplaatsen. Parkeren kun je direct bij het openluchttheater. Dit jaar kun jij vanaf zondag 4 juni 2023 de premiere van het beroemde stuk "The Passion" weer zien. Afgelopen jaar in 2022 kon je de St. Pauli Musical "Heiße Ecke"zien en  het sprookje van de "Gelaarsde Kat" zien. De Gelaarsde Kat is een leuke voorstelling voor het hele gezin waarbij deze pratende kat zijn baas, een arme molenaarszoon, tot "Markies van Carabas" weet te maken.

En kom jij dit jaar naar de "Hallenberger Muzieknacht"  ?  De Hallenberger Muzieknacht vindt voor de 4e keer in Hallenberg plaats.  Wanneer?  Zaterdagavond 29 juli 2023 om 19.30 uur op de Freilichtbühne Hallenberg.

Kippenvel en prachtige en grote stemmen kun je absoluut verwachten.  Je mag uitkijken naar een muziekavond op het allerhoogste niveau! 

TICKETS & PRIJZEN

€ 39,- per persoon bij vrije plaatskeuze in de voorverkoop 
> € 49,- pro Person aan de avondkassa


Tickets kun je bestelen bij de  Sparkasse Hochsauerland, als aan de ticketbalie van de Freilichtbühne Hallenberg. 
*  Telefonisch via 0049-2984 / 92 91 90 (Openingstijden van de Ticketbalie)
*  Per E-Mail via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie komen er nu precies?                                                                       Plakat im Beitrag 4HallenbergerMusicalNight 29072023                     

 • David Jakobs   
 • Mathias Schlung
 • Jennifer Sieman
 • Michaela Schober
 • Florian Hinxlage
 • Silvana Rocha
 • Met live-band onder leiding van Mario Stork 

 

Locatie: Freilichtbühne Hallenberg e.V., Freilichtbühneweg 10, 59969 Hallenberg.  Tel: + 49-2984-513 of 8377

Klik hier voor meer informatie over het Openluchttheater Hallenberg.

 

 

 

Festspiele Balver Höhle
Groots festival en diverse evenementen met veel muziek en kunst welke jaarlijks worden gehouden in de Balver Höhle in Balve, dicht bij Sundern. Uniek is dat het festival plaatsvindt in het grottencomplex van de grotten van Balver. Samen met 2000 andere mensen woon jij het festival bij. Door de vele lichteffecten en de uitstekende akoestiek beleef jij dit festival zeer bijzonder. De grotten zijn 600 m2 groot en gaan 40 m diep de grond in. Komend jaar in 2023 staan er weer vele leuke evenementen op het programma voor jou:

 • Klassiek met Quartero Neux: za 21 oktober 2023 - 19.00 uur - locatie Gransauer Mühle.  
 • Iers Folklore en Keltisch Muziek Festival: do 3 augustus t/m  za 5 augustus 2023 - locatie Balver Höhle . Voorverkoopstart 1 dec 2022!
 • Meerdere evenementen volgen snel!

Bekijk hier Plattegrond_stoelen_Balver_Höhle.pdf
Lees meer informatie over de Balver Höhle 

FALKE Rothaarsteig-marathon
Zowel sportief als landschappelijk een hoogtepunt en een aantrekkelijke ervaring die je beslist eens gedaan moet hebben. De FALKE-Rothaarsteig-marathon vindt al voor de 19e maal dit jaar plaats in Fleckenberg bij Schmallenberg. Doe een halve of een hele marathon en ga over de zogeheten “Weg van de Zintuigen”. Wees één van de 1000 stoere lopers, start in Fleckenberg en dan ga je over de toppen van het Rothaargebergte omhoog naar de Rijn-Weser toren. Vervolgens over de dalvariant van het Hochsauerland van de Rothaarsteig terug, en dan via Latrop naar de finish in Fleckenberg. Je loopt 21,1 km of 42,2 km voornamelijk via paden in het bos en je bereikt een hoogteverschil van 425 of 838 meter.

Datum: zaterdag 21 oktober 2023 (Hier aanmelden)

Klik hier voor meer informatie over de FALKE Rothaarsteig-marathon: 

Elspe-festival, Karl-May-spelen
Elk jaar wordt in Elspe het jaarlijkse Elspe-festival gehouden, de Karl-May-spelen. Het is een boeiende en spannende opvoering van de verhalen van Karl May, de beroemde geestelijk vader van Winnetou. Komend jaar 2023 van zaterdag 17 juni tot en met zondag 3 september 2023. 
Panorama MG 4421 Karl May Festspiele
Toneelspelers, paarden, stuntlieden, stoomtreinen en vele technische effecten maken onderdeel uit van deze spannende stukken die worden gedaan op een 100 meter breed podium midden in de natuur. De akoestiek is uitstekend en je hebt het gevoel dat je midden in de uitvoering zit. De plaatsen zijn overdekt, dus een regenbui is geen probleem. Parkeren kan naast het terrein.

 

 OVERZICHT EVENEMENTEN ELSPE - FESTIVAL 2023 EN 2024

 • Querbeat Majan - Brass Pop Open Air 2023: vr 15 september 2023 aanvang 18.00 uur. Tickets vanaf € 49,90
 • Ben Zucker - Das Beste aus 5 Jahren: za 16 september 2023 aanvang 19.45 uur. Tickets vanaf € 57,40
 • Clueso - Sommertour 2023: zo 17 september 2023 aanvang 19.30 uur. Tickets vanaf € 58,75
 • Johannes Oerding - PLAN A - Open Air Tour: vr 22 september2023  aanvang 20.00 uur. Tickets € 68,50  
 • Völkerball - A Tribute to Rammstein: za 23 september 2023 aanvang 20.00 uur. Tickets vanaf € 39,90  
 • Dinnershow 2023 - "Silent Night - Weihnachten auf Umwegen": vrijdag 24 november t/m zaterdag 16 december 2023 aanvang 19.00 uur. Elke vrijdag en zaterdag. Zondag 10 december extra voorstelling (aanvang 17.00 uur). Tickets € 56,- . Inbegrepen Dinershow, 4-Gangen-Diner en entree Saloonparty. Dinershow duurt 2 uur en dan feest in Saloon tot in de vroege morgen.   

Locatie: Elspe-festival, Zur Naturbühne 1, 57368 Lennestadt-Elspe. Tel: + 49-2721-94440
Datum Karl-May Festspiele: zaterdag 17 juni 2023 - zondag 3 september 2023

Klik hier voor meer informatie over de Karl-May-spelen, Elspe-festival.

Vosswinkeler Ruiterdagen
Vosswinkeler RuiterdagenEen echt hoogtepunt in de Sauerlandse ruitersport is de zijn de Vosswinkeler Ruiterdagen die tevens één van de grootste ruitevenementen in geheel Duitsland zijn. Net zoals in 2022 is in 2023 op vrijdagmiddag het kampioenschap van Arnsberg, op zaterdagmiddag de "Grote Prijs"en op zondagmiddag de regionale parade. 

Locatie: Voßwinkel - Arnsberg, 59757, Voßwinkel. 
Datum: donderdag 31 augustus 2023 - zondag 3 september 2023

Klik hier voor meer informatie over de Vosswinkeler Ruiterdagen.

 

 Sauerland Klassieke Oldtimer Ralley
2017 Sauerland Klassik Tag3 LW 10041Voor de 5e keer alweer vindt de Oldtimer Ralley in Sauerland plaats. Meer dan 130 prachtige historische Oldtimers (en Youngtimers) rijden door Sauerland heen en kun je bewonderen.  Niet eerder waren er zoveel deelnemers! De route start en eindigt in de Hanzestad Attendorn. De Oldtimers en Youngtimers rijden 690 km in 3 dagen in totaal. Is jouw auto uiterlijk in 1995 gebouwd? Dan mag je meedoen.    

 Locatie: Klosterplatz Attendorn, 57439, Attendorn
Datum: woensdag 27 september 2023 - zondag 30 september 2023

Lees alles over de Oldtimer Ralley Sauerland 

Balve Optimum
Jaarlijks vindt in Balve bij de Sorpesee het internationale toernooi voor dressuurpaarden en springpaarden plaats. Decor is het mooie slot Wocklum. De wereldtop komt samen in dit 7e3e77eaabe3a8aeb15b7af6a68b20664-daagse evenement en maakt onderling uit wie de beste is. Het Balve Optimum bij het slot Wocklum is één van de meest traditierijke paardensportevenementen van Europa. Het Balve Optimum is het grootste en meest gerenommeerde sportevenement van de regio Südwestfalen.

Datum: donderdag 6 juni 2024 - zondag 9 juni 2024

Klik hier voor meer informatie over Balve Optimum.

De Soester Allerheiligen Kermis
Soester KermisVan woensdag 8 november tot zondag 12 november 2023 kun jij de megakermis in Soest weer bezoeken! Een echte megakermis met meer dan 400 attracties,  stands en kramen op een oppervlakte van 50.000 m2. Hightech en zeer spannende attracties middenin het prachtige historische centrum van Soest op de grote markt. De kermis bestaat al meer dan 700 jaar en is de grootste "Alstadt" kermis van Europa! Kom jij ook?  

Locatie: Altstadt Soest, 59494, Soest. Tel: + 49-0291-103-6110  
Data: woensdag 8 november 2023 - zondag 12 november 2023   

Lees meer informatie over de Kermis van Soest 

Kerstmarkt in Oversum Winterberg
Met de kerstmarkt in Winterberg wordt traditioneel elk jaar het seizoen geopend. De Advent en de Kerstmis zijn nu echt begonnen! Meer dan 40 exposanten staan hier om aan jou hun seizoensdecoraties, handwerken, juwelen, kleding en regionale gerechten te presenteren. Dit gebeurt op meer dan 600 m2 oppervlakte in totaal. En voor de kleintjes is er een leuke Craft Corner ingericht. Afgelopen jaren in 2020 en 2021 is de Kerstmarkt vanwege Corona niet doorgegaan, maar dit jaar in 2023 gaat de Kerstmarkt waarschijnlijk weer ouderwets door (net zoals in 2022)  en bij jij ook van de partij dit jaar? weihnachtsmarkt winterberg 600x350 fadf8580

Locatie: Congress Centrum Oversum, Am Kurpark 6, 59955 Winterberg
Data: zaterdag 4 november en zondag 5 november 2023 van 11.00 tot 18.00 uur (onder voorbehoud)

Kerstmarkt in Niedersfeld
Voor de 22e keer alweer nodigt Niedersfeld jou uit op haar Kerstmarkt voor de 1e Advent. Rond de 50 exposanten staan klaar in de sfeervol en warm ingerichte dorpshal om jou te verwelkomen. De ervaring leert dat gasten van dichtbij en van ver elk jaar erg tevreden zijn met hun bezoek en dan ook elk jaar weer terugkeren! Op zondag is er Kerstmisconcert. De kosten zijn € 0,50 per persoon.

Locatie: Dorfhalle Niedersfeld, An der Hille 6. Buslinie S40 & S30, Halte Steinkamp, Niedersfeld.
Data: zaterdag 25 november en zondag 26 november 2023 (onder voorbehoud)

Klik hier voor meer informatie over de Kerstmarkt in Niedersfeld.

Wintermarkt in Winterberg
Het is alweer de 5e keer dat het gezellige "Winterberger Winterdorf" wordt opgezet. Oftewel de Wintermarkt in Winterberg die van vrijdag 15 december 2023 tot zondag 7 januari 2024 plaats vindt. Lekker kuieren en slenteren langs de vele kraampjes en gezellige hutten in het Winterdorp, ontdek de leuke geschenken, probeer de regionale gerechten en beleef de wonderbare winteratmosfeer. Het Winterdorp met haar gezellige hutten, mooie schaatsbaan en diverse concerten wacht op jou! Dit jaar gaat de wintermarkt zeer waarschijnlijk door en kun je weer genieten van de wintermarkt.   

Locatie: Marktplaats Winterberg, centrum Winterberg.  
Data: vrijdag 16 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023

Nachtskiën in Winterberg - Neuastenberg nachts skien
Het skidorp Neuastenberg is het enige grote skigebied in Sauerland waar je met Oud & Nieuw 's nachts kunt skiën. Vanaf 20.00 uur tot 24.00 uur kun jij heerlijk skiën op de goede en sfeervol verlichte pistes. Je kunt maar liefst kiezen uit 8 skihellingen. Lekker met de stoeltjeslift naar boven en de rodelbaan moet je absoluut eens proberen deze avond! En daarna lekker feesten in de feesthutten met een geweldig uitzicht en genieten van het prachtige vuurwerk. 

Locatie: Postwiesen-Skigebiet, Neuastenberger Straße 8. Neuastenberg. Tel: + 49 2981-2636.  
Data: 31 december 2023 van 20.00 tot 24.00 uur

Klik hier voor meer informatie over het nachtskiën in Neuastenberg.