Fietsen

Sauerland is bij uitstek geschikt om te fietsen en een echt fietsparadijs met een gevarieerd landschap zoals het vlakkere noordwesten of het bergachtige Hochsauerland. En er is een grote toeristische infrastructuur voor de fietsen. Zo kun je bij vele gastverblijven je fietsen stallen, zijn er overal (electronische) fietsen verkrijgbaar en verzorgen de hotels het bagagetransport. Speciaal voor uitjes met het gehele gezin is het Radringnetwerk uitgezet. Je herkent het aan een rode vleermuis met fietser. De route gaat deels over het spoor en ligt tussen Finnentrop, Eslohe en Schmallenberg.

E-bikes
E-bikes zijn sterk in opkomst in Sauerland en bieden erg veel voordelen. Het principe is dat er een elektromotor op de fiets is die bijgeschakeld kan worden indien nodig. Hiermee kun je de bergen bedwingen welke eerst niet mogelijk waren. Maar niet alleen hoger, je kunt ook veel verder fietsen met de E-bike en zo heel Sauerland zien in een dag. En zo kun je ook met hele gezin fietsen, kunnen opa en oma mee. En als je thuis niet zoveel fietst dan is het dus geen probleem. Er zijn vele verhuurstations door heel Sauerland heen waar je deze E-bikes kunt huren. De motor is een stille en milieuvriendelijke motor die meteen kan worden ingeschakeld. Ideaal dus voor tegenwind en bij het klimmen. Afhankelijk van de hoogtemeters en de intensiteit van het gebruik kunnen trajecten van 40 tot 70 km worden afgelegd. Terwijl u uitrust en een hapje en drankje doet kan de fiets gewoon aan het stopcontact.

Fietsenverhuur
Er zijn vele fietsverhuurbedrijven in Sauerland aanwezig waar je ook veelal E-bikes kunt huren:

Eslohe-Wenholthausen:Seemers Gasthof zur Post
Südstraße 4, 59889 Eslohe-Wenholthausen
Tel. + 49 2973 / 570
4 E-bikes

Schmallenberg-Bad Fredebug
Bad Fredeburg g.u.t Gewerbe & Touristik Am Kurhaus 4, 57392 Schmallenberg-Bad Fredeburg
Tel.
+ 49 2974 / 7037
2 E-bikes

Fietstochten
Sauerland biedt veel fietsmogelijkheden en heeft vele gemarkeerde fietsroutes, zowel korte als langeafstandroutes, dus voor ieder wat wils. Je kunt een dagje fietsen of een meerdaagse fietstocht maken. Hierbij een selectie van een aantal van de mooiste fietsroutes van Sauerland:

Voor de inwendige mens zijn er vele goede restaurants en gezellige terrasjes langs de fietsroutes.

Mountainbiken
Er is een uitstekend netwerk van tientallen routes voor mountainbikes en racefietsen in verschillende zwaartecategorieën uitgezet door Bike Arena Sauerland. Bijna alle gemeentes zijn hierbij aangesloten zoals Willingen, Winterberg, Schmallenberg, Lennestadt, Hallenberg, Medebach, Brilon, Olsberg, Eslohe en Sundern. Exacte routes, overnachtingstips en verhuuradressen kunt u hier vinden.

Bike Arena Sauerland
De Bike Arena Sauerland bestaat uit 44 fietsroutes die een totale lengte hebben van 1.700 km en 34.000 hoogtemeters. Zij is geschikt voor zowel racefietsen als mountainbikes en biedt hiervoor vele speciale trajecten. De Bike Arena Sauerland is uniek in Duitsland. Aangesloten zijn meer dan 50 fietsvriendelijke verblijfsaccommodaties die niet alleen voor een gastvrij verblijf zorgen maar je ook de beste wegen en routes tonen. Route-informatie kun je hier downloaden inclusief GPS-tracks.

Afdrukken