Frontpage zomer

Golfen in Sauerland

Golfclub WinterbergWinterberg Golfclub
De golfclub Winterberg biedt gezelligheid, vreugde, sport en professionaliteit voor iedereen aan, jong en oud, beginners en gevorderden.  Er is een golfbaan met 9 holes die 2 maal gespeeld wordt. Hier heb je geen lidmaatschap of ervaring voor nodig. De Golfclub in Winterberg ligt middenin het mooie en bergachtige landschap van Sauerland. Je hebt prachtige uitzichten over de  bosrijke en bebergte omgeving. In de winter wordt hier volop geskied en dan kun je helaas niet golfen. 

Een golfleraar is aanwezig. In de winter met sneeuw kan de golfbaan dicht zijn. Op maandag is de gastronomie gesloten. Vanaf 11.00 is het clubhuis open, hier is een café en restaurant. Let op: je kunt alleen met contact geld betalen. In de proshop kun je wel pinnen of met je creditcard betalen.

Holes: 9
Registratie: HCP, GVB

Moeilijkheid 
Ligging GolfGolfGolf
Glooiing
Kwaliteit Golf

Baanprofiel:

 • bijzonder bosrijke ligging
 • prachtige uitzichten over bergachtige omgeving
 • vele glooiingen geven volop uitdaging

Golfclub Winterberg, In der Büre 20, 59955 Winterberg. Tel: + 49 2981-1770
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Winterberg.

advance golf

Siegen-Olpe Golfclub
De golfbaan van Siegen-Olpe is door het Duitse Golf Journaal benoemd als één van de topbanen in Duitsland als het gaat om het ontwerp, onderhoud, landschapsbeeld en de gastronomie. De golfbaan is licht glooiend, afwisselend en parkachtig en ligt op zeer gevarieerd terrein met water, diverse bunkers en veel oude bomen. Alle plekken op de golfbaan geven je een prachtig panoramisch uitzicht over Sauerland en het Siegerland. Tijdens het weekend geldt er handicap 36. Let op: de proshop en het restaurant zijn op maandag gesloten.

Holes 18
Registratie: HCP,GVB

Moeilijkheid  Golf
Ligging GolfGolfGolf
Glooiing Golf
Kwaliteit Golf

Baanprofiel:

 • zeer aantrekkelijke layout
 • bosrijk landschap en open landschap wisselen elkaar af
 • elke golfer vindt hier volop uitdaging
 • de golfbaan en het terrein zijn uitstekend onderhouden
 • ligging op “Driebergen” punt

Golfclub Siegen-Olpe, Am Golfplatz, 57482, Wenden. Tel: + 49 2762-97620
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Siegen-Olpe.

Schmallenberg Golfclub
Golfen voor zowel beginners als gevorderden. Er is een golfbaan met 27-holes (bespeelbaar als par-72) en een oefenbaan met 6-holes voor iedereen. Hier heb je geen lidmaatschap of ervaring voor nodig. De Golfclub in Schmallenberg ligt middenin het mooie en zeer bosrijke landschap van Sauerland op ongeveer 450 meter hoogte op het plateau. Je hebt prachtige vergezichten over de weidse omgeving en je hebt volop uitdaging door de vele glooiingen. Zo heb je prachtige uitzichten op het Hunau- en Rothaargebergte. De baan is uitgebreid naar 27 holes en is licht tot sterk glooiend. Hier gaat golf hand in hand met de natuur. De grillige fairways, blinde holes, vele bosschages en doglegs maken je spel zeer afwisselend. Er zijn 3 lussen te weten Ost, West en Nord. West ligt op een heuvelrug en geeft je technisch gezien de meeste uitdaging met de vele doglegs en blinde holes. Ost is het meest glooiend en slingert door het dal. Nord is de jongste telg, hier heb je een zeer afwisselend parcours met een groot aantal downhill slagen en je hebt mooie uitzichten over de prachtige Sauerlandse dorpjes. Een golfleraar is aanwezig. Vanaf 11.00 is het clubhuis open, hier is een café en restaurant. Let op: je kunt alleen met contact geld betalen. In de proshop kun je wel pinnen of met je creditcard betalen.

Holes: 27
Registratie: HCP, GVB

Moeilijkheid 
Ligging GolfGolfGolf
Glooiing
Kwaliteit Golf

Baanprofiel:

 • bijzonder bosrijke ligging
 • prachtige uitzichten over weidse omgeving
 • vele glooiingen geven volop uitdaging

Golfclub Schmallenberg, Über dem Ohle 25, 57392 Schmallenberg-Winkhausen. Tel: + 49 2975-8745
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Schmallenberg.

Golfclub Repetal Südsauerland
Hier golf je lekker in alle rust, ver weg van drukte en lawaai. De golfbaan is ook zeer geschikt voor beginners met de 6-holes oefenbaan. De golfbaan ligt prachtig op zowel het plateau als in het dal. De baan heeft 18-holes en je hebt een prachtig uitzicht over de heuvels, bossen en sfeervolle Sauerlandse dorpjes. De golfbaan van Repetal is één met de natuur en omgeving. Typerend voor Golfclub Repetal zijn de vele hoogteverschillen, bosgebieden en de talrijke glooiingen. De ene keer golf je op brede fairways, dan weer op smalle doglegs. Greens worden goed in de gaten gehouden. Het clubhuis is nieuw en hier kun je kleine snacks en drankjes krijgen.

Holes: 18
Registratie: HCP, GVB

Moeilijkheid  Golf
Ligging GolfGolfGolf
Glooiing Golf
Kwaliteit Golf

Baanprofiel:

 • prachtige ligging in de natuur
 • mooie panoramische vergezichten
 • vele bomen glooiingen
 • golfen in alle rust

Golfclub Repetal Südsauerland, Repetalstraße 220, 57439 Attendorn / Niederhelden. Tel: + 49 2721-718032
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Repetal Südsauerland.

Golfclub Sellinghausen
Middenin Sauerland vind je Golfclub Sellinghausen. Er is een 18-holes golfbaan en ook een 9-holes golfbaan. De 18-holes kun je spelen als Par-74, Par-65 en Par-56. Verder is er een golfschool met golfleraren, kun je golfruitrusting huren, zijn er caddies, e-caddies en verhuur van caddycars. Ideaal dus om kennis te maken met de golfsport. Je kunt hier uitstekend overnachten in het hotel (bij de golfbaan gelegen) en genieten van de uitstekende gastronomie. Je hebt geen vaste starttijden en de club is erg familievriendelijk.

Golfclub Sellinghausen, Auf der Fuhr 5, 57392 Schmallenberg-Sellinghausen. Tel: + 49 2971-908274
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Sellinghausen.

Je kunt uitstekend golfen in Sauerland. Het landschap met haar middelgebergte heeft vele hoogvlaktes, is dunbevolkt en met de vele meren en dalen heb je een prachtig gebied om te golfen. Er zijn vele golfterreinen die verspreid liggen over geheel Sauerland. En je kunt op vele golfniveaus terecht, van beginners tot gevorderden. Niet alleen in Sauerland zelf zijn er veel golfbanen, maar ook in het Bergisches Land en Noord-Hessen.Golftoernooi Sauerland Open, Editie nummer 25
Durf jij de uitdaging aan en doe jij in 2020 mee aan het prestigieuze Golftoernooi, de Sauerland Open? Het alweer 25e Sauerlandse Golf Open speel je individueel en in drie klassen volgens Stableford. Op de prachtig gelegen 27-holes golfbaan van Schmallenberg bij Winkhausen wordt ieder jaar een verhitte strijd gevoerd om deze grote prijs van het Schmallenberger Sauerland. Vanaf 420 meter hoogte heb je vanaf elke plek een uniek vergezicht over het mooie Sauerland van de regio Schmallenberg. Doe je niet mee? Ook als niet-golfer kom je aan je trekken op het heuvelachtige terrein met zijn sfeervolle clubhuis en het mooie uitzicht op de bekende Wilzenberg.

Datum: juni 2020 (precieze datum volgt snel). Locatie Golfclub Schmallenberg, Über dem Ohle 25, 57392 Schmallenberg-Winkhausen.
Klik hier voor meer informatie over Golfclub Schmallenberg.