Frontpage zomer

Indoor speeltuinen

fotodierenpark
Er zijn diverse indoorspeeltuinen in Sauerland zoals in Willingen, Winterberg, Schmallenberg en nog vele andere plaatsen in Sauerland. Een van de grootste indoor speeltuinen is Monkey Island in Winterberg. 


Monkey Island Winterberg
Het Panoramapark Wildpark in Kirchhundem-Oberhundem biedt veel vermaak en amusement voor jong en oud. Je vindt er vele en diverse attracties zoals voor het hele gezin zoals:

  • Glijbanenparadijs
  • Megaspringkussen
  • Reuzentrampoline
  • Sparrenflitser
  • Speel- en klimburcht
  • Paardencarrousel
  • Doolhof

De dieren en natuur zijn natuurlijk waar het in eerste instantie om draait. Zo kun je genieten van de vliegshow met roofvogels, zijn er otters, wolven, lynxen, moeflons, roodwild, damwild, bizons, moeflons en ga maar door. Lekker verder ontspannen? Breng een bezoekje aan de Rhododendronlaan, de plantenleertuin, Pano's dierenschool, het wild- en bosleerpad. Dit alles doe je via de vele kilometers mooie wandelpaden. Wist je dat je ook kunt blijven slapen in het Panoramapark voor een leuk prijsje?
Openingstijden: van november t/m maart is het park gesloten. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 28 maart. Het park is elke dag open behalve maandag. Openingstijden zijn elke dag van 10.00 – 17.00 uur behalve de zomervakantie dan is het park open van 10.00 – 18.00 uur.

Wildpark Edersee
Groot wildpark met veel wild en voor een gedeelte beweegt het wild zich vrij en een gedeelte zit in grote omheinde ruimten. Het roodwild, damwild en de moeflins bewegen zich vrij. In de grote omheinde ruimten zie je rood-,zwart-, steenwild, lynxen, bizons, wilde paarden, auerhaan, oehoe, korhoen en wasberen die allemaal in een grotendeels natuurlijke omgeving zijn. Verder zijn er leuke otters. In het midden van het wildpark vind je de grijpvogelwacht. Je ziet hier inheemse vogels zoals de slechtvalk, oehoe, zwendelaar en de Milan. In de volières kun je de loggervalk, sakervalk en vale gier zien. Erg bijzonder is de grijpvogelshow die elke dag wordt gegeven om 11.00 en 15.00 uur. Alleen op maandag is dit niet en als het slecht weer is. Deze vluchtdemonstratie is van 1 maart tot 15 november.

Entreeprijzen

Volwassenen € 4,00
Scholen (p.p) € 2,00
Kinderen 4 t/m 14 jaar € 2,50
Dienstplichtigen, studenten, scholieren en gehandicapten € 2,50
Groepen vanaf 20 personen (p.p.) € 3,50

Openingstijden

1 mei – 31 oktober: 09.00 – 18.00 uur
1 november – 28 februari: 11.00 – 16.00 uur
1 maart – 30 april: 10.00 – 18.00 uur

Wildpark Edersee, Hemfurther Straße 14, 34549 Edertal-Affoldern. Tel: + 49 5623-99980
Klik hier voor meer informatie over Wildpark Edersee.