Frontpage zomer

Klimparken en klimhallen

maxresdefaultOndanks dat Sauerland geen hele hoge bergen heeft kun je uitstekend klimmen in Sauerland. De klimsport groeit sterk op het moment in Sauerland. Je kunt klimmen in voormalige steengroeves en op natuurlijke rotspartijen. Waar je tot voor kort nog niet mocht klimmen zijn de afgelopen jaren een aantal kleine klimgebieden ontwikkeld die nu wel zijn opengesteld. Wel zijn de regels voor klimmen aangescherpt om de natuur te beschermen. De laatste jaren zijn er veel klim- en avonturenparken opgericht zoals Kletterpark Repetal, Hochseilgarten Aktiv, Hochseilgarten GbR en Seilgarten Eversberg. Ook erg leuk voor de kinderen.

Seilgarten Eversberg
Klimhal Sauerland Schmallenberg
Erlebnisberg Kappe Winterberg
Klimhal Willingen
Kletterpark Repetal
Hochseilgarten Aktiv Küstelberg

Seilgarten Eversberg
Modern centrum, ook geschikt voor gehandicapten, waar je vele attractieve en afwisselende sporten kunt beoefenen. Klimmen doe je op de klimwand van 10 meter hoog en op de hoge touwbrug met vele elementen die ook 10 meter hoog is. Verder kun je mountainbiken, hangbruglopen en vele andere zaken volgens een pedagogisch uitgangspunt. Alles is individueel of in groepsverband.

Matthias-Claudias-Haus Eversberg, Ferien und Tagungsstätten GmbH der Diakonie, Matthias-Claudias-Weg 1, 59872 Meschede-Eversberg. Tel: + 49 291-5499-0
Klik hier voor meer informatie over Seilgarten Eversberg.

Klimhal Sauerland Schmallenberg
Nieuwe en overdekte klimhal in Schmallenberg die het hele jaar open is en waar het weer geen rol speelt. Erg leuk en geschikt voor jongeren en kinderen, volwassen sporters, verenigingen en voor gezinnen. De klimwand is 12 meter hoog en je vindt hier spannende uitdagingen voor zowel jong als oud. Er zijn 40 routes met topropetouwbevestiging of onderlangstouwbevestiging dus leef jezelf uit. Verder is er een klimtuin (overdekt) van touwen op 2 hoogten met 26 stations, hieronder een touw aan een katrol en als je durft kun je een sprong maken van 9 meter.
Hou je van bowlen? Er zijn 2 micro-bowlingbanen met kegels en ballen in miniformaat voor groepen van maximaal 8 personen. Na afloop lekker bijkletsen in de gezellige en moderne bistro. Deze geeft tevens toegang tot Thikos Kinderland. Handig is dat de Klimhal Sauerland cursussen aanbiedt voor beginners en gevorderden en er zijn soms goede klim-aanbiedingen. Bedrijfsfeesten, verjaardagsfeesten, bezoeken van schoolklassen en groepen jongeren zijn allemaal mogelijk.

Prijzen:
Klimmen p.p. inclusief gordel: €9,-
Klimmen p.p. eigen gordel: €8,-
Schoenenhuur: €3,-
Klimgordel: €2,-
Klimtuin (Hochseilgarten) p.p. inclusief gordel: €13,-
Bowlen per baan per uur: €11,-    

Openingstijden: maandag tot woensdag van 14.00 – 22.00 uur. Donderdag tot zondag van 10.00 – 24.00 uur.

Kletterhalle Sauerland, Auf dem Loh 12, 57392 Schmallenberg. Tel: + 49 2972-978557
Klik hier voor meer informatie over Kletterhalle Sauerland.

Erlebnisberg Kappe Winterberg
In de zomermaanden is Kletterwald Winterberg een van de meest avontuurlijke plekken om met jongeren heen te gaan. Je gaat gezekerd tussen vele palen- en touwenparcoursen balanceren tussen hemel en aarde. Je bent ongeveer 2,5 uur met het parcours bezig. Je kunt hiernaast veel andere leuke activiteiten doen op de Erlebnisberg Kappe in Winterberg. Er is een zomerrodelbaan, een klimbos, een panorama belevenisbrug en een bikepark met een spectaculair cross/mountainbikeparcours. Verder is er het skigebied Kappe en de bobsleebaan. Vanaf de Erlebnis Brücke, een hooggelegen platform met avontuurlijke zijpaden, heb je er een mooi zicht op.

Prijzen : 
Klimmen volwassenen (vanaf 16 jr) p.p. inclusief gordel: €20,-
Klimmen kinderen (8 – 15 jr) p.p. inclusief gordel: €16,-
Kinderparcours (tot 7 jr) p.p. inclusief gordel: €7,-
Groepen vanaf 10 personen:
Klimmen volwassenen (vanaf 16 jr) p.p. inclusief gordel: €18,-
Klimmen kinderen (8 – 15 jr) p.p. inclusief gordel: €14,-

Openingstijden: Kletterwald (het klimgedeelte) is gesloten van november tot maart. Van april tot oktober elke dag open van 10.00 – 16.00 uur.

Erlebnisberg Kappe, Am Waltenberg 115, 59955 Winterberg, Tel. + 49 2981-9296433
Klik hier voor meer informatie over Erlebnisberg Kappe Winterberg.

Klimhal Willingen
Professionele klimhal met 55 verschillende klimroutes waar je, mits goed gezekerd natuurlijk, ver omhoog kunt klimmen. De routes zijn verspreid over 10 verschillende klimtouren. Leuk voor kinderen, maar zeker ook voor de volwassenen is deze 350m2 grote klimwand. Let op: verzekeringstechnisch mag je pas klimmen vanaf 6 jaar.
Andere leuke activiteit die je kunt doen is boogschieten. Dit kan individueel, met familie of in groepsverband. Of boogschieten met je bedrijf of je vereniging. Ben je met een groep vanaf 10 personen en wil je eens iets anders doen? Doe dan de “Spaßolympiade”! Het speciale evenement voor groepen waarbij je gaat boogschieten, bierkratten stapelen en diverse klimspelen doet. Duur van de Spaßolympiade is 3 uur.

Prijzen:
Klimmen p.p. inclusief gordel: €10,-
Klimmen p.p. eigen gordel: €7,-
Schoenenhuur: €3,-
Boogschieten: €10,-

Openingstijden: maandag gesloten. Dinsdag en donderdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 22.00 uur. Woensdag en vrijdag 14.00 – 18.00 uur. Zaterdag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 21.00 uur. Zondag 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur

Kletterhalle Willingen, Zur Hoppecke 9, 34508 Willingen. Tel:+49 5632-966855
Klik hier voor meer informatie over Kletterhalle Willingen.

Kletterpark Repetal
Kletterpark Repetal is één van de grootste en meest hoge bosklimgebieden van Duitsland. Hier vind je bijna 1,7 km klimpad op 4 verschillende niveaus. Tot wel 25 meter hoogte kun je de bomen in klimmen. Of toch maar lekker de normale klimwand op? Dit doe je alleen, in groepsverband of met hele bedrijf, alles is mogelijk. Je kunt hier rotsklimmen en er zijn 11 kabelbanen. Verder kun je boogschieten, bergfietsen leren, zijn er diverse afdalingen, een ruimte voor seminars en een restaurant.

Repetalpark, outdoor and adventurepark, Repetalstraße 437, 57439 Attendorn-Borghausen.
Klik hier voor meer informatie over Kletterpark Repetal.

Hochseilgarten Aktiv Küstelberg
Hier kun je klimmen en klauteren hoog boven de grond. Dit doe je onder andere in de mooie en historische steengroeve in Hallenberg in Hochsauerland. De wanden zijn 50 meter hoog en er zijn 12 allemaal verschillende klimroutes. Tevens is er een zeer uitgebreid programma met meer dan 20 actieve sporten. Van klimmen, boogschieten, Segwaytours, mountainbiken, zeilen, kegelbanen, quadrijden tot nachtwandelen. Na afloop lekker eten met een grillbuffet, barbecue of raclette. Het klimcentrum zelf is zeer uitdagend met 16 boomstammen die een lengte van 10 tot 20 meter hebben en op een gemiddelde hoogte van 10 meter liggen. Dit doe je individueel of met een groep.
Het klimcentrum is één van de grootste en meest veilige van Duitsland. Naast zomeractiviteiten is er een uitgebreid wintersportprogramma met onder andere een skischool. De Hochseilgarten is het hele jaar open en bij bijna elk weertype kun je klimmen. Iedereen is welkom, mits je minimaal 1,50 meter lang bent. Verder is een veiligheidsharnas verplicht.
Openingstijden individueel: woensdag en zondag vanaf 14.00 uur, zaterdag vanaf 11 uur. Aanmelden van te voren is aanbevolen. Andere dagen en groepen op aanvraag.

Hochseilgarten Küstelberg, Am Skilift Schlossberg, 59964 Medebach-Küstelberg.
Klik hier voor meer informatie over Hochseilgarten Küstelberg.