Frontpage winter

Het 2G+ beleid in Duitsland, testplicht voor kinderen en actuele regels voor reizen van Nederlanders naar Duitsland

 

voetbalfans op de bank tv kijken 23 21478247852G IN TOERISME EN BIJ OVERNACHTINGEN
Vanaf donderdag 13 januari 2022 hanteert Duitsland en dan specifiek Sauerland - NRW het 2G+ beleid voor veel sectoren. Dat betekent dat voor toeristische overnachtingen in hotels, pensions, vakantiehuizen, vakantiewoningen, kampeerplaatsen en andere overnachtingsmogelijkheden je ingeënt of genezen moet zijn van Corona. En je moet dan elke 24 uur een negatieve test kunnen overleggen. Ook voor toeristische busreizen geldt 2G. Controle moet ter plaatse bij je vakantiehuis of hotel door een bewijs te laten zien en dit te laten controleren. Het bewijs via e-mail versturen is niet voldoende. En je moet je identiteitsbewijs laten zien.

                                                                                                                                                                           GELE ARMBAND VANAF 10 JANUARI 2022 IPV BLAUW
Vanaf maandag 10 januari 2022 geldt de gele armband tot en met zondag 16 januari 2022. Deze gele armband krijg je als je het bewijs van 2G laat zien en is een bewijs van dat je gevaccineerd of genezen bent en je hoeft dan niet elke keer weer je 2G-bewijs te laten zien.  Op vertoon van deze armband krijg je toegang tot veel cafe's, restaurants en vrijetijdsinstellingen in de toeristische regio Winterberg.

csm bandchen gelb2 b4c0233349

DEZE 2G-REGELS GELDEN OOK VOOR DE VOLGENDE SECTOREN:

2G IN DE CULTUUR- EN VRIJE TIJDSSECTOR
Evenementen en tentoonstellingen in de cultuur-sport- en vrijetijdssector. Zoals concerten, lezingen, bioscoopbezoek, uitvoeringen, pretparken, vrijetijdsparken, speelhallen, zwembaden, wellnessinstellingen, tentoonstellingen, exposities, musea, herdenkingsplaatsen, cultuurinrichtingen en andere vergelijkbare vrijetijdscentra.                                                    

2G BIJ EVENEMENTEN
Kerstmarkten, volksfeesten, en andere vergelijkbare evenementen vallen ook onder de 2G-regel. Let op: hier vallen ook evenementen in de privé-sfeer onder waarbij de groep zich in de openbare ruimte wil begeven.

2G IN DE SPORTSECTOR
In de sportsector geldt eveneens de 2G-regel. Het gaat hier om zowel het uitoefenen van de sport als ook je bezoek aan sportwedstrijden.

2G IN DE GASTRONOMIE
Alle bezoek aan de gastronomie, zowel binnen als buiten, is alleen toegestaan als je een 2G-bewijs hebt. Dus bij bezoek aan restaurants, pubs, bars, café's, bistro's enzovoort.
Uitzondering is als je alleen eten of drankjes afhaalt.

TESTPLICHT VOOR NEDERLANDSE KINDEREN
Nederlandse kinderen mogen alleen komen als ze gevaccineerd zijn. Normaal is deze vaccinatieplicht vanaf 12 jaar. Maar LET OP: omdat wij voor Duitsland een hoogrisicogebied zijn geldt deze regel ook voor Nederlandse kinderen onder de 12 jaar. Dus heeft je zoontje van 7 jaar geen vaccinatie? Dan moet hij eerst 5 dagen in quarantaine en bij geen klachten dan mag hij pas deelnemen aan voorzieningen en activiteiten.  Van 6 tot 12 jaar moeten de kinderen dan ook weer getest zijn.

Kijk hieronder op onderstaande links wat de meeste actuele regels zijn voor Duitsland, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de deelstaat Hessen.

Vragen en antwoorden Corona in gemeente Winterberg

Regels en beperkingen voor reizen naar Duitsland

Coronaregels deelstaat Noordrijn-Westfalen geldig tot 12 januari 2022

Regels 2G in Winterberg en extra informatie hierover

Coronaregels deelstaat Hessen