Frontpage winter

Na 2 jaar Corona vervallen in heel veel sectoren in Sauerland nu eindelijk bijna alle regels

 

voetbalfans op de bank tv kijken 23 21478247853G, 2G+ EN 2G  EN MONDKAPJESPLICHT VERVALLEN 
Vanaf zondag 3 april vervallen in Noordrhein-Westfalen en dus het grootste gedeelte van Sauerland de mondkapjesplicht en het 2G, 2G+ en 3G-beleid voor veel sectoren. Dat betekent dat voor toeristische overnachtingen in hotels, pensions, vakantiehuizen, vakantiewoningen, kampeerplaatsen en andere overnachtingsmogelijkheden je niet meer inge├źnt of genezen hoeft te zijn Corona. En je hoeft geen negatieve test  meer te overleggen. Dit hoeft ook niet meer bij de gastronomie, de vrijetijdssector, de sportsector en voor evenementen. Voorlopig geldt deze nieuwe Coronaregel tot 30 april 2022.

 De mondkapjes en testplicht blijft alleen bestaan voor kwetsbare sectoren zoals dokterspraktijken en ziekenhuizen. En voor het openbaar vervoer zoals de bus en de trein moet je nog wel een mondkapje dragen.

 

TESTPLICHT VOOR NEDERLANDSE KINDEREN IS VERVALLEN!
Nederlandse kinderen mochten alleen komen als ze gevaccineerd zijn. Maar deze regel is nu vervallen omdat Nederland geen hoogrisicogebied meer is en de Nederlandse kinderen dus aan dezelfde eisen moeten voldoen als bijvoorbeeld de Duitse kinderen.

Kijk hieronder op onderstaande links wat de meeste actuele regels zijn voor Duitsland, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de deelstaat Hessen.

Vragen en antwoorden Corona in gemeente Winterberg

Regels en beperkingen voor reizen naar Duitsland

Coronaregels deelstaat Noordrijn-Westfalen geldig tot 12 januari 2022

Regels 2G in Winterberg en extra informatie hierover

Coronaregels deelstaat Hessen