Frontpage zomer

Na 2 jaar veel Coronaregels vervallen in Sauerland, nog paar Quarantaineregels

 

voetbalfans op de bank tv kijken 23 2147824785OVERZICHT NIEUWE QUARANTAINEREGELS  
Vanaf 5 mei zijn een aantal Coronaregels in Sauerland in NRW opnieuw vastgelegd. Heb je Corona? Dan moet je nu 5 dagen in isolatie. Kun je op dag 5 een negatieve test van een teststation laten zien of een negatieve PCR-test? Dan mag je uit isolatie. Zonder testbewijs moet je 10 dagen in isolatie.

Er gelden bijzondere regels voor mensen die werken in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en andere gezondheidsinstellingen.

De quarantaine voor contactpersonen die met iemand in aanraking zijn geweest die Corona heeft gehad, die komt te vervallen.

De mondkapjes en testplicht blijft alleen bestaan voor kwetsbare sectoren zoals dokterspraktijken en ziekenhuizen. Maar in veel sectoren en winkels adviseert men wel om een mondkapje te dragen en vindt het personeel het fijn als je een mondkapje draagt. Ga je dus naar een bouwmarkt of supermarkt in Winterberg? Neem je mondkapje mee en doe hem nog op.

 
TESTPLICHT VOOR NEDERLANDSE KINDEREN IS VERVALLEN!
Nederlandse kinderen mochten alleen komen als ze gevaccineerd zijn. Maar deze regel is nu vervallen sinds begin maart omdat Nederland geen hoogrisicogebied meer is en de Nederlandse kinderen dus aan dezelfde eisen moeten voldoen als bijvoorbeeld de Duitse kinderen. Toch nog even het vermelden waard vinden we als redactie.

Kijk hieronder op onderstaande links wat de meeste actuele regels zijn voor Duitsland, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de deelstaat Hessen.

Overzicht testcentra Hochsauerland

Reisadvies Duitsland van Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken

Regels en beperkingen voor reizen naar Duitsland

Coronaregels deelstaat Noordrijn-Westfalen geldig tot eind juni 2022

Regels 2G in Winterberg en extra informatie hierover

Coronaregels deelstaat Hessen