Frontpage winter

Nieuwe Coronaregels in Sauerland vanaf 1 oktober 2022

 

voetbalfans op de bank tv kijken 23 2147824785ALGEMENE REISREGELS DUITSLAND
Je kunt nog steeds inreizen in Duitsland en Sauerland zonder coronabewijs. Ook aanmelden en quarantaine is nog niet nodig op het moment voor je reis naar Sauerland. 

Wel geldt vanaf 1 oktober 2022 de aangepaste infectiewet in het Duitse openbaar vervoer en moet je vanaf 14 jaar in de trein en het regionale OV een mondkapje op.

Dit is dan het FFP2-mondkapje voor iedereen ouder dan 14 jaar. Kinderen  die tussen de 6 en 14 jaar oud zijn moeten een  chirurgisch mondkapje op. 

In de ziekenhuizen en zorginstellingen moet je bovenop het mondkapje tevens een testplicht doen.  Als de besmettingen sterk toenemen  in een deelstaat en er een grote druk op de zorg komt dan kan een deelstaat besluiten voor extra maateregelen. Je kunt dan denken aan een testplicht in de horeca en scholen of een mondkapjesplicht in publieke binnenruimten. Op dit moment is dat nog niet gebeurd. 

FFP2 masker

Nederland ziet de mensen die terugkeren uit Duitsland niet als een  bijzonder risico en daarom zijn hier nog geen controles of extra regels voor. 

Kijk hieronder op onderstaande links wat de meeste actuele regels zijn voor Duitsland, de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de deelstaat Hessen.

Regels en beperkingen voor reizen naar Duitsland

Coronaregels deelstaat Noordrijn-Westfalen geldig vanaf 1 oktober 2022

Regels 2G in Winterberg en extra informatie hierover

Coronaregels deelstaat Hessen