Frontpage zomer

De lente is nog niet echt begonnen, er komen nog een paar goede wintersportdagen voor de skiërs aan!  

Afbeelding skipistesDe lente wil maar niet echt uitbreken, ook niet rond de maandwisseling. Dat komt de skiërs prima uit. Er zijn nog een paar goede wintersportdagen te gaan voordat de lange zomervakantie begint. Liften blijven draaien in de skiliftcarrousel - zolang er sneeuw ligt en zolang je ons blijft bezoeken.

Sneeuwcondities en liften in en rondom Winterberg                       
Jij hebt met zes aaneengesloten pistes rond de maandwisseling nog een breed aanbod. Goede tot zeer goede wintersportomstandigheden zijn te verwachten in het koude begin van de week en in het zonnige, meestal droge midden van de week. En duidelijk is al wel dat enkele liften in de eerste week van april nog draaien.

Wat voor weer kan ik verwachten?                                                   
 Koude polaire lucht stroomt aan het begin van de week over de skiliftcarrousel. Het brengt slechts een paar sneeuwvlokken, maar vooral kou, wat nodig is om het sneeuwdek op de pistes weer echt goed voor te kunnen bereiden. Het blijft waarschijnlijk tot woensdag koud. Dan volgen er nog twee milde maar overwegend droge dagen. Tegen het einde van de week is de kans groot dat de poollucht weer heen en weer gaat. En dan zou het wel eens iets kunnen zijn met onze plannen om in de paasvakantie nog een paar liften te laten draaien.

De Rodelbanen
De rodelbanen in de skiliftcarrousel staan ​​stil en rodelen in de natuur is niet mogelijk. Maar in het rodelparadijs Ruhrquelle is een lopende band actief op een met dikke sneeuw bedekte piste.
rodeln

 Een aantal belangrijke skipunten op een rijtje: 

 

De skibus brengt jou elke dag overal naar toe!

De skibus rijdt elke dag!Elke dag brengt de skibus jou overal naar toe. Hiermee kun jij uitstekend de skigebieden van Winterberg ontdekken. Heb jij een Skiliftkarussell+Ticket (één - en tweedaagse passen) of een Wintersport-Arena Card? Dan mag jij gratis met de skibus.  De skibus rijdt vanaf bushalte Nordhang afwisselend naar het skidorp Postwiese - Neuastenberg en naar Skicarrousel Altastenberg en stopt ook bij het familieskigebied Sahnehang.