Frontpage zomer

Motorrijden

788Sauerland is een echt paradijs voor motorrijders. Er zijn vele uitdagende routes voor de motorrijders én de verzorging voor de berijder en motor is uitstekend. Sauerland staat bekend als het land van de duizend bergen dus je hebt genoeg uitdaging. Je rijdt door golvende landschappen met lange, dan weer scherpe bochten. De ene bergtop ga je via uitdagende haarspeldbochten omhoog, de volgende is weer eenvoudiger en gemakkelijker, veel afwisseling dus. Veel uitdagende en leuke toertochten waar je alle geheimen van Sauerland kunt ontdekken. Vele overnachtingsmogelijkheden in Sauerland zijn echt gericht op motorrijders met veel service en een zeer goede gastronomie. Dit zijn vele hotels, vakantiehuizen en pensions. De eigenaren zelf zijn vaak ook fervente motorliefhebbers dus ze weten waar je behoefte aan hebt.

Van de eigenaren die in het “Sauerland Wegenboek” staan kun je minimaal het volgende verwachten:

 • Een goed doordacht, veilig en ideaal onderdak voor je motor
 • Een droogruimte voor je motorkleding
 • Een aparte was- en onderhoudsruimte voor je motor
 • Aanbevelingen en tips voor leuke motortochten in de omgeving
 • Telefoonnummers en adressen van dichtstbijzijnde motorgarages, werkplaatsen, motorwinkels en Wegenwachtdiensten voor motorrijders
 • Informatie over wegwerkzaamheden en weersvoorspellingen

Je kunt korte overnachtingen boeken, dus slechts 1 nacht verblijven. Onderstaand geven we alvast een paar leuke suggesties voor motorroutes (klik op de tour voor de beschrijving):

 1. De Grote Hochsauerland Tour: 251 km 
 2. De Hochsauerland Hochstraße: 115 km
 3. Noord en Zuid Sauerland: 112 km
 4. Tussen Rothaargebergte en Homert: 157 km
 5. De Grensland Tour: 163 km
 6. Drie Meren Tour: 112 km

Ook in het Motor Magazine Nederland (www.motor-magazine.nl) en bij de Duitse evenknie Motorradstrassen (www.road-concept.eu) kun je leuke tips en informatie vinden, evenals op deze link.