Frontpage zomer

Nordic Walking

Wist je dat Nordic Walking de laatste jaren een sterke ontwikkeling heeft meegemaakt en nu een trendy, overal geliefde sport is? En waar kun je dit beter doen dan midden in de mooie natuur van Sauerland. Vroeger waren het alleen de skilanglaufers die aan Nordic Walking deden wanneer er geen sneeuw lag maar nu zijn er vele liefhebbers. Ben je geen fervente sporter en zit je liever voor de TV? Ook voor jou is dit leuk en een uitdaging om te doen. Sauerland heeft mooie bergachtige landschappen en je vindt er een uitstekende wandelinfrastructuur. Deze combinatie maakt dat Sauerland bij uitstek het gebied is voor Nordic Walking. Nordic Walking is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook erg gezond mits je de goede techniek toepast. Je traint tot 90% van je spieren, versterkt de bloedsomloop en je hart, bevordert de vetverbranding en ontlast je knie- en heupgewrichten.

Waldfitness
Zoek je een goede trainer voor instructie en tips over Nordic Walking? Kijk dan eens bij Ramona en Lars Brandenburger. Zij zijn beoefenaars van het eerste uur en hebben het Nordic Walking geïntroduceerd in Sauerland zowel bij het wandelen als inline skaten. Ze organiseren cursussen, verhuren materiaal en doen vele tochten met begeleiding waarbij ze zelf gidsen. In de winter kun je bij ze terecht voor langlauftochten en sneeuwschoenwandelingen.
Waldfitness, Astenbergstrasse 15, 57392, Schmallenberg-Westfeld. Tel: + 49-2975-809803
Klik hier voor meer informatie over Waldfitness,

Nordic-Walking-Schule-Sauerland
Albert Nagel is een bekende instructeur en een “C-Trainer” op het gebied van Nordic Walking. Hij is gekwalificeerd door het VDNOWAS, het samenwerkingsverband van Nordic Walking scholen (hier ). Albert Nagel is een echte Sauerlander en toont jou de leukste en beste plekjes van Sauerland. Nordic-Walking-Schule-Sauerland, Albert Nagel, Johannes Steven Strasse 32, 59889, Eslohe-Wenholthausen. Tel: + 49-2973-2329.
Klik hier voor meer informatie over Nordic-Walking-Schule-Sauerland.  

Willingen Nordic Walking Arena
Willingen en omgeving is een uitermate geschikt gebied voor Nordic Walking. Je vindt hier 4 uitdagende Nordic Walking routes met een totale lengte van 37 km. De langlauf bondstrainer Jochen Behle heeft op 28 augustus 2004 met een knallend startschot deze routes geopend. Alle routes beginnen bij het kuurpaviljoen aan de Stryckweg. Deskundig personeel is hier aanwezig en je kunt stokken en hartfrequentiemeters lenen. De 4 onderstaande routes in Willingen en omgeving lopen op in zwaarte. De Hochheide Trail is de meest zware route. Weliswaar niet de langste maar het hoogteverschil is hier veruit het grootst.

• Lichte route blauw  lengte 7,0 km hoogteverschil 60 m
• Aktivail-Trail rood lengte 8,9 km hoogteverschil 108 m
• Skispringer-salami Trail    lengte 11,1 km     hoogteverschil 118 m
• Hochheide Trail lengte 10,7 km hoogteverschil 282 m