Frontpage zomer

Oktoberfest in Sauerland 2024

oktoberfest 2018

Ben jij er dit jaar bij in 2024 in Sauerland met het vieren van het Oktoberfest? Je kunt dit jaar in Sauerland het Oktoberfest vieren in Winterberg, Willingen, Medebach, Lippstadt, Eversberg en in nog vele  andere plaatsen. 

Het Oktoberfest is een feest dat elk jaar plaatsvindt in München. Elk jaar bezoeken meer dan vijf miljoen mensen dit grootste volksfeest en bierfestival ter wereld. En wat ze in München kunnen, dat kunnen ze in Hochsauerland natuurlijk ook!

De traditie wil dat het feest begint om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september. Het Oktoberfest eindigt normaal gezien op de eerste zondag van oktober. In Sauerland vieren ze het extra lang tot eind oktober, dus je kunt lekker lang feesten!

Het Oktoberfest kent een lange traditie. Al in 1810 werd het eerste Oktoberfest gehouden ter ere van de bruiloft van de kroonprins Lodewijk van Beieren en de prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen. In het begin waren er alleen nog bier- en wijntenten. Later kwam hier een draaimolen en een paar andere kermisattracties bij. Nu is er een complete kermis bij op het Oktoberfest.

Ook dit jaar in 2024 gaat in Sauerland het Oktoberfest  weer ouderwets los en wordt uitbundig gevierd, dus net zoals ze dat in München doen. Dus met grote pullen bier, halve hanen, Lederhosen, de Dirndl en natuurlijk de echte Oktoberfestmuziek!

Kom op zaterdagavond 21 september naar de Sahnehang in Altastenberg (Winterberg) voor de Winterberg Wies’n. En zaterdagavond 20 oktober moet je in de Dorf Alm in Lippstadt zijn. En in het weekend van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 27 oktober 2024 zijn er 2 uitbundige Oktoberfest avonden in de Brabander in Winterberg. Voor meer informatie klik hier.  Komen jullie ook?

Oktoberfeste in Lippstadt O' zapft is!
Vier lekker het Oktoberfest in de Dorf Alm in Lippstadt. Lekker een Maß Paulanerier drinken (of meer mag ook natuurlijk) en geniet van het speciale Oktoberfestmenu. Lekkere "Schweinsbraten" of een goede "Haxen-Burger". Geniet van goede Oktoberfest muziek  waarbij het Olmrausch-Duo Günni & Jonas gaat jou goed verwennen op zaterdagavond 19 oktober 2024! En SPECIALE ACTIE: kom in echte klederdracht en krijg een "1/2 Maß " Bier gratis!
En wil jij een tafel reserveren? Bel dan 02941-9689400 voor Dorf Alm Lippstadt of klik hier.

Locatie: Dorf Alm Lipstadt, Lippestraße 88, 59558, Lippstadt. 
Data: elke dag van zaterdag 15 september2024 tot en met zondag 27 oktober 2024

Oktoberfeste in de Dorf Alm Winterberg!
Vier lekker het Oktoberfest in de Dorf Alm Winterberg. Lekker een Maß Paulanerier drinken (of meer mag ook natuurlijk) en geniet van het speciale Oktoberfestmenu. Lekkere "Schweinsbraten" of een goede "Haxen-Burger". Geniet van goede Oktoberfest muziek op zaterdag 18 september en zaterdag 25 september. Het Olmrausch-Duo Günni & Jonas gaat jou goed verwennen!
En wil jij een tafel reserveren? Bel dan 02981 929592 voor Dorf Alm Winterberg of klik hier.

Locatie: Dorf Alm Winterberg, Am Waltenberg 35, 59955, Winterberg. 
Datum: zaterdag 14 september 2024 en zaterdag 21 september 2024

Winterberger Wies'n op de Sahnehang
Het Oktoberfest vind plaats in de grote biertent op de Sahnehang. Zoals altijd wordt de muziek weer live verzorgd door muziekband Wolfsegger - Buam. Vanaf 17.30 uur kun je de biertent in en om 19.00 uur begint het Oktoberfest. Kaarten kosten in de voorverkoop € 15,- en aan de kassa € 18,-. Voorverkoopadressen zijn Winterberg Touristik GmbH en via de website www.eventim.de.
En wil jij een tafel reserveren? Bel dan 02981-3189. Er gaat een kosteloze shuttleservice van Winterberg naar de Sahnehang en terug. Opstappunt is Hotel Hessenhof tussen 17.30 en 18.00 uur. Terug gaat de bus tussen 01.00 en 03.00 uur.

Locatie: Biertent Sahnehang, Astenstraße 10, 59955 Winterberg - Altastenberg.
Datum: zaterdag 14 september 2024 aanvang 19.00 uur 

Klik hier voor meer informatie over Winterberger Wies'n.

Oktoberfest Medelon en Düdinghausen (dorpjes bij Medebach)
Op 2 oktober vindt het traditionele Oktoberfest weer plaats in Medelon en in Düdinghausen. Dit zijn beide gezellige plaatsjes bij Medebach. Geniet hier in de sfeervolle Schützenhalle van goede muziek en een wervelend Oktoberfest. Tradionele drank en eten zijn aanwezig met natuurlijk echte Bayrische muziek en decoratie. Dit alles zorgt zeker voor een een geslaagde dag. Om 11.00 uur begint het feest in Medelon. Entree is hier gratis maar voor € 15,- kun je een plaats reserveren en krijg je 3 halve liters Starnberger Bier. 

Medebach Medelon

Locatie: Schützenhalle Medelon, Am Schützenplatz 6, Medelon. En Schützenhalle Düdinghausen, Zur Schützenhalle 18, Düdinghausen.  
Datum: zaterdag 5 oktober 2024, van 11.00 tot 18.00 uur.  

Klik hier en reserveerer je kaarten voor Oktoberfest Medelon. Voor Düdinghausen heb je geen kaartjes nodig. 

Oktoberfest Der Brabander 
Van vrijdag 25 oktober tot zondag 27 oktober is het ook dit jaar weer tijd voor het Oktoberfest in de Brabander. Voor jou betekent dat weer 2 gezellige avonden Oktoberfest. Ook hier met literpullen bier (1 Maß), een lekkere halve haan en de Oktoberfestmuziek mag niet ontbreken natuurlijk. En jij bent in Lederhosen of een echte Dirndl natuurlijk! De livemuziek wordt gedaan door de bekende Gert Ekkelboom en Danny Canters. Absoluut een aanrader voor groepen en bedrijven die eens een ander feest of personeelsfeest willen meemaken!

Locatie: Vakantiehotel Der Brabander, Am Waltenberg 65, 59955 Winterberg.
Data: vrijdag 25 oktober tot zondag 27 oktober 2024  

Klik hier voor meer informatie over Oktoberfest Der Brabander