Frontpage zomer

Openluchttheaters

IMG 6195 PanoramaSauerland heeft diverse openluchttheaters midden in de natuur met elk jaar terugkerende festivals. Deze mooie locaties in de natuur zorgen altijd voor een extra dimensie en daarom is het een aanrader om eens een openluchttheater te bezoeken.

Elspe-festival, Karl-May-spelen
Elk jaar wordt in Elspe het jaarlijkse Elspe-festival gehouden, de Karl-May-spelen. Het is een boeiende en spannende opvoering van de verhalen van Karl May, de beroemde geestelijk vader van Winnetou. Toneelspelers, paarden, stuntlieden, stoomtreinen en vele technische effecten maken onderdeel uit van deze spannende stukken die worden gedaan op een 100 meter breed podium midden in de natuur. De akoestiek is uitstekend en je hebt het gevoel dat je midden in de uitvoering zit. De plaatsen zijn overdekt, dus een regenbui is geen probleem. Parkeren kan naast het terrein; data: 24 juni 2017 – 10 september 2017.

Elspe-festival, Zur Naturbühne 1, 57368 Lennestadt-Elspe. Tel: + 49-2721-94440.
Klik hier voor meer informatie over Karl-May-spelen, Elspe-festival.

Openluchttheater Hallenberg
Voorstellingen in het openluchttheater van Hallenberg zijn elk jaar in de periode van juni tot september. Er is een stuk voor zowel kinderen als voor volwassenen. De akoestiek is uitstekend en er zijn 1400 overdekte zitplaatsen aanwezig. Parkeren is direct bij het openluchttheater.

Freilichtbühne Hallenberg e.V., Freilichtbühneweg 10, 59969 Hallenberg. Tel: + 49-2984-513 of 8377.
Klik hier voor meer informatie over Openluchttheater Hallenberg.

Openluchttheater Herdringen
Voorstellingen in Herdringen in het openluchttheater zijn jaarlijks van mei tot augustus. Er is altijd een stuk voor de volwassenen en eentje voor de kinderen. Verder is er ook een opvoering voor de winter.

Freilichtbühne Herdringen e.V., Lohweg, 59757 Arnsberg-Herdringen. Tel: + 49-2932-39140.
Klik hier voor meer informatie over Openluchttheater Herdringen.