Frontpage zomer

Racefiets evenementen

 

Rennrad Gruppe Manfred Stromberg 1024x683

Sauerlandrundfahrt 2024 - zondag 15 september 2024
Zo'n 200 kilometer van Arnsberg-Neheim naar Kahler Asten/Winterberg, tal van beklimmingen, spectaculaire afdalingen, een geweldig ondersteunend programma met wedstrijden voor iedereen en de beste wielrenners van Duitsland. De Sauerland Tour draagt ​​dit jaar de naam van de nationale titelstrijd en belooft weer sfeer en spanning van de eerste tot de laatste kilometer. Naast de bekende delen van de route ligt de bestemming weer direct aan de Kahler Asten in de schaduw van de Astentoren.

Wil jij deze zondag optimaal genieten van hoogwaardige en spannende wedstrijden? Kom dan ook naar Sauerland toe. Want reken maar dat er goed en hard gereden wordt door deze toppers als voorbereiding op de najaarsklassiekers 2024. 

Voor het jaar 2023 had  de Federatie van Duitse Wielrenners de wedstrijd het contract voor de nationale titelgevechten gegund. Hoewel de tocht door het land van de 1000 bergen nog jong is, straalt hij al een "klassieke sfeer" uit. In de afgelopen jaren hebben honderden toeschouwers de bergklassementen op de Hirschberger Wand, op de Arnsberger Schlossberg, het Niederwald naar de Odin bij Meschede en de Rochuskapelle in Eslohe naar de feestmijl verplaatst.

Datum: zondag 15 september 2024
Locatie: startpunt > Arnsberg -Neheim     eindpunt > Kahlen Asten / Winterberg
Ik wil meer informatie lezen over de Sauerlandrundfahrt

  

Rennrad Gruppe Manfred Stromberg 1024x683Zaterdag 14 september 2024 Bildchen Sprint - 32e editie
Jaarlijks vindt dit evenement plaats waarbij het gaat om individueel tijdrijden. Oftewel de individuele race tegen de klok over een parcours van 8,2 km met een hoogteverschil van 243 meter. De start is in Siedlinghausen en dan naar Rehsiepen (Sorpestraße). Je gaat 8,2 km alleen maar bergafwaarts, behoorlijk spectaculair. In 2019 was er het 25-jarig jubileum dat groots is gevierd. Vanwege Corona was er geen wedstrijd in 2020 en in 2021, maar dat zijn we nu al een aantal jaar aan het goedmaken met spannende dities!

Data: zaterdag 14 september 2024
Locatie: startpunt plaatsbord Siedlinghausen bij uitgang richting Rehsiepen (Sorpestraße).
Klik hier voor meer informatie over de Bildchen Sprint.