Frontpage zomer

Skispringen Willingen

xxlKomend jaar staat het skischansspringen weer op het programma. Van vrijdag 15 februari 2019 tot en met zondag 17 februari 2019 vindt het FIS Worldcup Skispringen in Willingen weer plaats. Op de Mühlenkopfschanze wordt de grote wedstrijd van het skischansspringen  opgevoerd. Willingen heeft een grote naam opgebouwd voor dit Worldcup evenement en is ieder jaar weer toneel van deze prachtwedstrijd.

De prijzen van de kaartjes variëren. Voor de training en kwalificatie op vrijdag 15 februari betaal je voor een volwassene €12,- tot €15,- afhankelijk van de plaats. Voor de wedstrijd op zaterdag 16 februari betaal je €28,- tot €51,- als volwassene en een kaartje voor de wedstrijd op zondag is €27,- tot €50,-. De jongvolwassenen (11 - 17 jaar) betalen ongeveer de helft van de prijs van een kaartje voor volwassenen. Kinderen tot en met 10 jaar betalen vaak maar €2,- tot €6,-.

De “Mühenkopfschanze” is in 1925 gebouwd en in 1999/2000 compleet gerenoveerd. Thans is dit de grootste schans ter wereld. Elk jaar komt de wereldelite van de schansspringers samen om uit te vechten wie de beste is. Het is uitermate spannend amusement en dit moet je beslist eens live van dichtbij meemaken! De personenlift in de aanlooptoren en kabelbaan zorgen ervoor dat je gemakkelijk naar boven komt. En je hebt een prachtig uitzicht over het indrukwekkende complex van de Mühlenkopf. Klik hier voor meer informatie over Worldcup skipspringen Willingen.