Frontpage zomer

Uitkijktorens

SLWaldroute Loermecketurm sabrinity.com 683x1024Je kunt het mooie en bergachtige landschap van Sauerland uitstekend bewonderen vanaf de diverse uitzichttorens die op de mooiste plekjes van Sauerland staan.

Panorama Belevenisbrug Winterberg
Astentoren Winterberg
Rhein-Weser Toren
Willinger Hochheide Toren
Wilzenbergtoren bij Grafschaft

Panorama Belevenisbrug Winterberg
Dit panoramisch uitzichtpunt ligt op Erlebnisberg Kappe in Winterberg. Vanaf deze Erlebnis Brücke, een hooggelegen platform met avontuurlijke zijpaden, heb je een mooi uitzicht op Winterberg en haar verre omgeving. Je loopt 435 meter over het wandelpad en stijgt hierbij licht, van 5 meter naar 20 meter hoogte. Er zijn 5 panoramaplatforms en 5 avontuurlijke plezierelementen zoals een junglebrug, hangbrug en sky boa. En ondertussen wandel je over en door de boomkruinen.

 

Erlebnisberg Kappe, Kapperundweg, 59955 Winterberg, Tel. + 49 2981-9296433
Klik hier voor meer informatie over Erlebnisberg Kappe Winterberg.

Astentoren Winterberg
Kahler Asten is met een hoogte van 841,5 meter boven NAP een van de hoogste bergen van Sauerland en wordt vaak gezien als het eigenlijke middelpunt van het Hochsauerland. Het platform van de Astentoren geeft je een prachtig uitzicht over het berglandschap van Sauerland en het Hochsauerland.

Astentoren Winterberg, Kahler Asten, 59955 Winterberg.
Klik hier voor meer informatie over Astentoren Winterberg.

Rhein-Weser Toren
De Rhein-Weser Turm staat bovenop de Westerberg (648 meter) en geeft je een prachtig vergezicht over het indrukwekkende landschap van Sauerland. De Westerberg is de waterscheiding tussen de beide rivieren Rijn en Weser. In de Toren vind je een prima restaurant en café waar je lekker kunt eten en drinken. De keuken is elke dag open van 11.30 – 20.00 uur.

Rhein-Weser-Turm, Rhein-Weser-Turm 2, 57399 Kirchhundem. Tel. + 49 2723-72242
Klik hier voor meer informatie over Rhein-Weser-Turm.

Willinger Hochheide Toren
Op de Ettelsberg bij Willingen staat sinds de herfst van 2002 deze 59 meter hoge uitzichttoren, genaamd de Willinger Hochheideturm. Je bent hier 875 meter boven NAP waarmee het platform het hoogste uitkijkpunt van Noordwest-Duitsland is. Je hebt een werkelijk prachtig uitzicht over de bergwereld van Hochsauerland, Willingen, het Waldecker Land en nog veel verder.

Rhein-Weser-Turm, Rhein-Weser-Turm 2, 57399 Kirchhundem. Tel. + 49 2723-72242
Klik hier voor meer informatie over Willinger Hochheideturm.

Wilzenbergtoren bij Grafschaft
De Wilzenbergtoren staat bovenop de Wilzenberg die 658 meter hoog is. De Wilzenberg is een bedevaartsoord die tussen Grafschaft en Winkhausen ligt. Van oudsher is het een heidense gewijde plaats met zichtbare ringwallen. Vanaf de Wilzenbergtoren heb je een mooi vergezicht over de regio van Schmallenberg en Sauerland.