Frontpage zomer

Wandelevenementen

Wanderer im Wald Tanja Evers 1024x683Het hele jaar door organiseren de diverse VVV-kantoren in Sauerland regelmatig wandelevenementen in Sauerland. Je kunt wandelen met een echte Ranger of onder begeleiding van een ervaren gids.

Zo zie je de mooiste plekjes van Sauerland en geniet je van het mooiste dat Sauerland jou te bieden heeft. En dit doe je op een hele goede wandelinfrastructuur en onderweg kun je genieten van een heerlijke gastronomie. 

 

 

 Begeleide Rangerwandelingen maart tot oktober 2023 op vele plaatsen in Sauerland 

Rothaarsteig Marathon in SchmallenbergMet een echte Ranger op stap die jouw de mooiste plekken en meest bijzondere plaatsjes in Sauerland laat zien. En die jou werkelijk alles vertelt over de natuur, het landschap en de dieren in het Sauerlandse berglandschap. De wandelingen beginnen op verschillende plaatsen zoals Winterberg, Hallenberg, Arnsberg, Sundern, Hilchenbach, Schmallenberg en Medebach. 

Er zijn verschillende Rangers en je betaalt gemiddeld € 15,- per persoon. Aanmelding kan telefonisch of via de e-mail. 

Data: maart tot en met oktober 2023 
Bekijk hier het overzicht van alle Rangerwandelingen en Rondleidingen  

 

Smikkelwandelingen in Eslohe & Schmallenberg
In de regio van Schmallenberg organiseert de VVV van Schmallenberg op regelmatige basis culinaire wandelingen. Onder de begeleiding van een ervaren gids zie je de mooiste plekjes van de regio Schmallenberg en geniet je van een heus regionaal geïnspireerd vijf gangen menu! Je stopt op 7 "eetstations" waar je van heerlijke speciale gerechten en typische lokale drankjes geniet.
Data 2024: elke zaterdag van juli tot en met oktober > precieze data volgen snel.      
Klik hier voor meer informatie over de Smikkelwandelingen en meer wandelingen in en rondom Schmallenberg.

De Marsberger Wandelweek
Rondom Marsberg vindt volgend jaar in 2023 alweer voor de 13e maal de Marsberger Wandelweek plaats. Onder begeleiding van een gids kun je bijna 30 wandelingen doen met als thema natuur, sport, gezondheid en sprookjes & verhalen. Heel geschikt voor families en kinderen! Ontdek de natuur van het Diemeldal die in de Herfst op haar mooist is.mww 2023                                                                                      Data: woensdag 13 september tot woensdag 20 september 2023
Klik hier voor meer informatie over de Marsberger Wandelweek.

Wandelweek Oberkirchen
De wandelweek rond het prachtige plaatsje Oberkirchen in het sprookjesachtige dal van de Lenne biedt een gevarieerd programma voor iedereen. Er zijn zes sportieve tochten voor geoefende wandelaars en zes lichte wandeltochten voor de genietende wandelaars. Ook de ontspanning en gezelligheid is afgestemd op de sportieve en genietende wandelaar.
Data: zaterdag 13 mei tot woensdag 17 mei 2023 (2024 volgt snel). 
Klik hier voor meer informatie over de Voorjaarswandelweek Oberkirchen.

Lente - en Herfstwandelweek Nordenau en Fakkelwandeling Nordenau Oud & Nieuw 2022 / 2023
Ontdek het dak van Sauerland en al zijn mooie herfstkleuren in Nordenau bij Schmallenberg tijdens de herfstwandelweek. En zie hoe prachtig de bossen en het landschap in bloei staan in de lente bij de voorjaarswandelweek. Onder begeleiding van een vakkundige gids zijn er dagelijks wandelingen van ongeveer 10 tot 15 km door het landschap rond de Kahler Asten en de Rothaarsteig. Je krijgt eten en drinken mee en er zijn vaste rustmomenten met verzorging en middageten in geselecteerde gastronomiebedrijven.

Data Nordenauer Herfstwandelweek: woensdag 11 oktober tot zondag 15 oktober 2023
Lees meer informatie over de Wandelweken in Nordenau.
Datum Fakkelwandeling in Nordenau: eind december 2023 (precieze datum volgt volgt snel).
Locatie is Haus des Gastes, Sonnenpfad 2 in Nordenau. 
Lees meer informatie over de Fakkelwandeling in Nordenau.

FALKE Rothaarsteig-marathon - 18e editie
Rothaarsteig Marathon in SchmallenbergZowel sportief als landschappelijk een hoogtepunt en aantrekkelijke ervaring die je beslist eens gedaan moet hebben. De FALKE-Rothaarsteig-marathon vindt plaats in Fleckenberg bij Schmallenberg. Doe de halve of de hele marathon en ga over de zogeheten “Weg van de Zintuigen”. Je start in Fleckenberg en dan gaat het over de toppen van het Rothaargebergte omhoog naar de Rijn-Weser toren. Vervolgens over de dalvariant van het Hochsauerland van de Rothaarsteig terug, en dan via Latrop naar de finish in Fleckenberg. Je loopt dus 21,1 km of 42,2 km voornamelijk via paden in het bos en bereikt een hoogteverschil van 425 of 838 meter.

Datum: zaterdag 21 oktober 2023
Klik hier voor meer informatie over FALKE Rothaarsteig-marathon. En wil jij jezelf aanmelden? Klik dan hier