Frontpage zomer

Wandelen met trein en bus

bus SauerlandIn Sauerland zijn er vele bus – en treinverbindingen die goed zijn aangesloten op de vele wandelroutes. Zo ben je flexibel in je reisschema en kunt je ervoor kiezen om de heen- of terugreis met de bus of trein te doen. De wandelsportvereniging Sauerland (SGV, Sauerländer Gebirgsverein) heeft samen met de busmaatschappij Ruhr-Sieg (BRS) en regionale busmaatschappij Ruhr-Lippe (RLG) 30 wandeltochten ontwikkeld met een lengte die varieert van 6 tot 20 km waarbij je wordt weggebracht of opgehaald aan het eindpunt van je wandeling. Klik hier voor meer informatie dienstregelingen en wandelbustochten. Klik hier voor wandeltochten met bus en trein.

Treinen
Vanuit Olsberg rijdt een trein naar Winterberg en je kunt ook met de trein in Brilon komen. Van Brilon uit kun je Willingen, Korbach en Bad Wildungen bereiken. Een aantal mooie treintrajecten die je goed kunt gebruiken voor een combinatie met wandelroutes of om zo te eens te doen:

  • de Rothaarbahn: deze gaat van Siegen naar Bad Berleburg. Onderweg doe je het Kreuztal en het natuurpark Rothaargebergte aan. Er is nog een afsplitsing in Finnentrop, de route gaat dan grotendeels langs de Biggesee via Attendorn naar Olpe.
  • de Kurhessenbahn
    Landschappelijk is dit een heel aantrekkelijke route waarbij de trein de punten Brilon, Korbach, Kassel, Frankernberg en de Edersee met elkaar verbindt

In de regiotreinen is het toegestaan om je fiets mee te nemen (behoudens enkele beperkingen tijdens de spits). Hierdoor kun je dus je fietsafstand een stuk vergroten. Met de SauerlandCard mag je gratis gebruik maken van het regionale treinvervoer en ook van het regionale busvervoer. Meer informatie en ticketmogelijkheden Deutsche Bahn: www.bahn.de