Wandelen

wandelenBeschikken uw kinderen over wat speurzin of is er een avontuurlijk parcours aanwezig? Dan zijn de wandelingen ook voor uw kinderen aantrekkelijk. Zo is bijvoorbeeld het Kyrillpfad bij Schanze (Schmallenberg) erg leuk voor de kinderen. Hier hebben diverse orkanen een wirwar van boomstammen gecreëerd waar je via trappen doorheen klautert. Zijn uw kinderen wat ouder? Dan zijn er leuke mogelijkheden zoals het populaire geocaching (onder andere in Brilon). Bij geocaching verstopt iemand op een speciale plaats in de natuur een waterdichte doos met daarin bijzondere voorwerpen, een logboek en een wegwerpcamera. De bedoeling is dan dat jij hem vindt met je hand-GPS. Ziede volgende website klik hier voor meer uitleg.

Wandelroutes
Er is een zeer divers en aantrekkelijk wandelnetwerk in Sauerland van zowel langeafstandroutes en kleinere routes. In totaal zijn er wel meer dan 1000 wandelroutes in Sauerland met een lengte van 32.000 km. Een aantal langeafstandroutes die we aanraden:

Heeft u liever een wat kortere route? Dan is er een zeer groot wandelnetwerk met korte en middellange uitstapjes variërend van een of enkele uren tot meerdere dagen. Of pak een leuk deeltraject van een lange route.

In totaal zijn er meer dan 32.000 km aan wandelpaden die door de Sauerländer Gebirgsverein (SGV) worden onderhouden. Zij beheren de schuilhutten, controleren de markeringen en zij organiseert wandelingen met gids. En je kunt hier terecht voor goede wandelkaarten en literatuur. 

Wandel onderkomens
Veel verblijfsaccommodaties in Sauerland hebben zich laten certificeren als Wandel-Kwaliteitsbedrijf. Zo zijn er de Kwaliteitsbedrijven Rothaarsteig en de Kwaliteitsgastbedrijven van Wandelbaar Duitsland. Hier kunt je terecht in vele type accommodaties zoals vakantiewoningen, vakantiehuizen, hotels, wellnesshotels en pensions. Op verzoek kunnen we een complete lijst toesturen en een reis op maat maken.

Afdrukken