Frontpage zomer

Watersport

Sauerland biedt je voor watersport ook vele mogelijkheden. Op de vele en grote stuwmeren van Sauerland kun je surfen, zeilen, duiken, kanotochten maken, vissen of een motorboot huren. Ook leuk is om eens een rondvaart te maken. Voor de kinderen is het zwemmen en spelen ideaal dankzij de aanwezigheid van de vele stranden, speeltuinen en speelmogelijkheden bij de meren. Er zijn vijf grote stuwmeren in Sauerland met allemaal vele mogelijkheden voor watersportrecreatie en een heerlijk dagje uit.

ADAC Yachtschule Möhnesee
De enige zeilschool en motorbootschool in Sauerland die aangesloten is bij de ADAC (al sinds 1970) en die aan één van de mooiste meren van Sauerland en Nordrhein-Westfalen ligt. Volg hier je opleiding voor het zeilen, surfen, motorbootvaren of radiocursus. Natuurlijk is het ook mogelijk om je boot hier te stallen bij één van de vele ligplaatsen of een zeilboot, motorboot of jacht te huren.

ADAC-Yachtschule Möhnesee – Udo Rahmann, Brückenstrasse 27-29 (während der Neuauphase Brückenstrasse 1), 59519 Möhnesee-Körbecke. Tel: + 49 2924-7744
Klik hier voor meer informatie over de ADAC Yachtschule Möhnesee.

Biggesee Waterfiets- en Roeibootverhuur
Hier mag je je meteen “kapitein” noemen als je op één van de 40 boten op de grote Biggesee rondvaart. Je kunt kiezen uit een waterfiets of een roeiboot. Geniet van het mooie meer en de prachtige omgeving in het zuiden van Sauerland.

Bootsverleih Biggesee, Tret & Ruderbootverleih, Konrad Schurmann, Strandweg 2, 57462 Olpe-Sondern. Tel: + 49 171-2848833.
Klik hier voor meer informatie over Bootsverleih Biggesee.

Christian Becker Möhnesee
Hier wordt werkelijk van alles georganiseerd op evenementengebied voor groepen. Van vlotzeilen, kanovaren, vlotbouwen, “riddergevechtboten” tot drakenbootwedstrijden. Naast evenementen op het water is er ook van alles te doen op het land. Crossgolfen, boomklimmen, jachtboogschieten, sportklimmen, geweerschieten, kompaswandelen noem maar op! Je kunt 22 sportonderdelen in totaal doen met overnachting als je wilt en een bustransfer is tevens mogelijk.

Christian Becker GmbH, Lange Strasse 16, 59519, Möhnesee-Ellingsen. Tel: +49 2925-2011.
Klik hier voor meer informatie Christian Becker Möhnesee. 

Duikschool Sorpesee
Duikschool die sinds 2007 bestaat en waar je zowel als beginner als gevorderde goed terecht kunt. Je krijgt een complete service rondom het duiken. Vanaf 2013 wordt de opleiding volgens de internationale standaard van de SSI (Scuba School International) aangeboden en is het service-aanbod verder uitgebreid. Wil je je grenzen verleggen buiten het reguliere sportduiken? Je kunt hier ook een cursus volgen van het IANTD (International Association of Nitrox and Technical Divers). Verder hebben ze een complete winkel waar je alles kunt kopen.

Duikschool Sorpesee GmbH, Amecker Straße 16, 59846, Sundern.
Klik hier voor meer informatie over Duikschool Sorpesee. 

Duikschool Biggesee
Professionele duikschool waar je een complete duikuitrusting kunt huren tegen gunstige prijzen. In de duikwinkel kun je alle grote merken kopen en wordt er inspectie gedaan en vele reparaties. Vele cursussen en PADI-opleidingen in het programma.

Duikschool Biggesee, Am Sonderner Kopf 3, 57462, Olpe.
Klik hier voor meer informatie over Duikschool Biggesee. 

Jachthaven, roeiclub en zeilschool Attendorn
Grote en professionele jachthaven en zeilschool aan de Biggesee. Leer hier zeilen, motorboot varen of stal je boot in de jachthaven. Ook zijn er vele huurmogelijkheden voor een zeilboot of motorboot. Hiernaast worden er vele activiteiten en met name zeilwedstrijden georganiseerd voor jong en oud. Ook buiten het vaarseizoen kun je hier veel activiteiten doen.

Yacht-und Ruder-Club Attendorn (YRCA), Osterfreuerweg 14, 57439, Attendorn. Tel: + 49 2722-53478.
Klik hier voor meer informatie over Yacht-und Ruder-Club Attendorn.

Jachtclub Lister
De Jachtclub Lister aan de Biggesee behoort thans tot de grootste zeilverenigingen in Duitsland. Zwaartepunt zijn de aktiviteiten voor de jeugd en de vele Regatta’s. Zowel beginners als gevorderden kunnen uitstekend terecht voor cursussen. Nieuwe leden zijn altijd welkom en leuke bijkomstigheid is dat je het eerste jaar met een gastlidmaatschap kunt doen. 206 ligplaatsen in de jachthaven en het clubrestaurant heeft een panorama-uitzicht op de Biggesee.

Yacht-Club Lister am Biggesee e.V., Hohenhagen 3, 54739 Attendorn.
Tel: +49 2722-7585. Klik hier voor meer informatie over Yacht-Club Lister am Biggesee. 

Watersportschool Herbst Möhnesee
Grote watersportschool op de Möhnesee waar je les kunt krijgen in vele waterdisciplines zoals zeilen, surfen, motorbootvaren en katamaranvaren. Ze zijn aangesloten bij alle bekende organisaties zoals het Duitse Zeilgenootschap (DSV) en het Duitse Sportbootverband (VDS). En verder is er een gezellig café met mooi uitzicht. Hiernaast zijn er vele mogelijkheden om zeil- en motorboten te huren en zijn ligplaatsen.

Wassersportschule Herbst Möhnesee, Franz-Josef Herbst, Mestefeld 31, 59519 Möhnesee. Tel: + 49 2924-1580.
Klik hier voor meer informatie over Watersportschool Herbst.

Zeilclub Hennesee
Leuke zeilclub aan de Hennesee bij Meschede die al ruim 40 jaar bestaat en één van de meest authentieke verenigingen van Meschede is. Gedurende het gehele jaar is er een interessant aanbod van activiteiten en zeilraces. Ligplaatsen zijn te huur tegen interessante tarieven.

Segel-Club Hennesee e.V. Meschede, Berghauser Bucht 2, 59872 Meschede. Tel: +49 291-2787.
Klik hier voor meer informatie over Segel-Club Hennesee.

Zeilschool Möhnesee
Naast zeilen kun je hier lessen krijgen in surfen, motorbootvaren en radiotraining op zowel binnenwater als buitenwater. Ook kun je catering laten verzorgen en gastronomie. Vele mogelijkheden voor kampen en kinderen. Hiernaast zijn er Ferienwohnungen aanwezig waar je in kunt overnachten.

Segelschule Möhnesee und Strandkorb Möhnesee, Sven und Melanie Hocker, Börnigeweg 23-25, 59519 Möhnesee. Tel: +49 2924 5555.
Klik hier voor meer informatie over Zeilschool Möhnesee.

De Biggesee
De Biggesee ligt in het westelijk gedeelte van Sauerland. De aanleg van de Biggesee is voltooid in 1965 en biedt veel mogelijkheden voor watersport. Je kunt er varen, zeilen, surfen en ook duiken. Verder zijn er rondvaartboten waar je een leuk tochtje mee kunt maken.

Klik hier voor meer informatie over de Biggesee.

De Diemelsee
De Diemelsee is een veel bezocht en geliefd stuwmeer en ligt in het oostelijk gedeelte van Sauerland, 10 km ten noordoosten van Willingen. Hier komt het water van de Diemel, Itterbach en andere riviertjes samen. Er zijn vele mogelijkheden voor watersport, er zijn rondvaartboten, vele faciliteiten voor de kinderen en mooie stranden. Meer informatie Diemelsee (www.diemelsee.de) De Möhnesee De Möhnesee ligt in het noordwesten van Sauerland aan de noordzijde van het natuurpark Arnsberger Wald en werd in 1908 aangelegd als eerste stuwmeer. Het is een geliefd recreatiegebied met vele roeibootjes en rondvaarten.

Klik hier voor meer informatie over de Möhnesee.

De Hennesee
Hier kun je van alles te doen zoals zwemmen, roeien, zeilen, vissen of een tochtje met de rondvaartboot het meer over. Leuk is om een rondje om het meer te fietsen van 15 km of een wandeling eromheen te maken. De Hennesee ligt onder Meschede en is direct bereikbaar vanaf de snelweg.

Klik hier voor meer informatie over de Hennesee.

De Sorpesee
Geliefd en groot meer, dat direct vooraan in Sauerland ligt en waar van alles te doen is. Mooie stranden en lekker flaneren op de gezellige promenade en genieten van het prachtige uitzicht. Allerlei watersporten natuurlijk dus huur eens een waterfiets..! De waterkwaliteit is zeer goed evenals de andere meren.

Klik hier voor meer informatie over de Sorpesee.