Frontpage zomer

iStock 000007274585Large 2 informatie 1024x681

Sauerland Info

Welkom Sauerland
Het Sauerland is een prachtig berggebied in Midden-Duitsland dicht tegen de Nederlandse grens gelegen op slechts 3 uurtjes rijden van Utrecht. De hoogte varieert van 210 meter tot 840 meter. De grenzen van Sauerland zijn niet geheel exact aan te geven. Het gebied is een begrip onder de Nederlanders en hoort al vele jaren tot de favoriete vakantiebestemming in Duitsland voor de actieve Nederlandse reiziger. Maar ook voor lekker een dagje weg is Sauerland een heel geschikte bestemming! Er zijn in Sauerland vele stuwmeren met veel mogelijkheden voor watersport. Hiernaast is Sauerland een favoriet gebied bij wandelaars en fietsers. In de winter kun je in de hoger gelegen gebieden goed skien. Sauerland staat bekend om haar schilderachtige, verzorgde dorpjes met authentieke vakwerkhuizen. Er zijn veel gastvrije en gezellige hotelletjes waar de echte Duitse keuken te vinden is. Hier vind je al het goede van het land volgens de eeuwenoude tradities.

Wandelen en fietsen
Het meest bekend en het belangrijkste kenmerk van heel Sauerland zijn de uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden. De fietsers kunnen kiezen uit het vlakkere noordwesten van Sauerland of het uitdagende Hochsauerland in het zuidoostelijk gedeelte. Er zijn uitstekende faciliteiten voor het fietsen aanwezig. De hotels zijn goed op de fietsers ingericht met de verhuur van (electronische) fietsen, fietsenstallingen, bagagetransport en het bieden van maaltijden naar ieders wens.

Natuur
De natuur is en blijft de belangrijkste attractiefactor van Sauerland: uitgestrekte bossen verspreid over geheel Sauerland, uitdagende bergen en heuvels, grote stuwmeren en een spectaculair en bijzonder onderaards landschap. De bergen en heuvels zijn uitstekend te beklimmen, ook zonder training en met de verhuurmogelijkheden van de electronische fietsen kun je zonder problemen de meest uitdagende bergen bedwingen.

SauerlandCard
De SauerlandCard is een toeristenpas waarmee je vrij toegang hebt tot alle lijnbussen, skibussen en regionale treinen in de kantons in Hochsauerland en Soest. Deze SauerlandCard wordt uitgegeven door de toeristenorganisaties van Winterberg, Willingen, Olsberg, Brilon, Medebach, Schmallenberg en Hallenberg. Hiernaast krijg je korting bij de toegang tot pretparken, zwembaden, musea, bergliften en veel andere toeristische en recreatieve attracties. De SauerlandCard verkrijg je via het logeeradres waar je verblijft.