Frontpage zomer

Wellnesscenter SoleTherme Bad Sassendorf

mitternachtschwimmen 2SoleTherme Bad Sassendorf is een thermaalbad met een groot badencomplex, een saunalandschap met saunatuin, de zeezoutgrotten en de Beauty & Wellness “MedyWell”. Nieuw is het “Gezond & Vitaal” met vele mineraalzouten.

Het Badencomplex
Neem lekker een duik in het 33° warme natuurzoutbad (bijvoorbeeld bij het Middernachtzwemmen), geniet van de Sauna Wellness Nacht of probeer eens één van de vele andere bijzondere dagprogramma’s. Het water van het thermaalbad is een natuurlijke mix van bronwater, diverse zouten en vele waardevolle mineralen.

Het water van het thermaalbad bestaat voor 3% tot 4% uit zouten afkomstig uit heilzame bronnen (erkend door de staat).

De bronnen zijn erg gezond voor je. Dit komt door de warmte, het hoge drijfvermogen en de slimme samenstelling van de natuurzouten. En een gezonde afwisseling zijn de massagedouches, de bubbelbaden, de watervallen en fonteineilanden.

Nieuw is het programma “Gezond en Vitaal” met vele mineraalzouten. Een aantal keren per dag wordt er aan het water een hoeveelheid selenium en lithium toegevoegd dat het een extra dimensie geeft.

Het Saunalandschap
Kies jij voor de klassieke Finse sauna of een bijzondere ander type sauna? Sinds tijden is warmte een van de beste geschenken voor je lichaam met vele positieve effecten. Wil je lekker diep ontspannen of de circulatie van je bloedsomloop bevorderen? Je hebt de keuze uit vele sauna’s in het uitgebreide saunalandschap van SoleTherme. Naast de klassieke Finse sauna heb je vele andere keuzes zoals het Sanarium, de Kristallsauna, het Caldarium of toch maar een stoombad? 

Het Sanarium
Is de klassieke sauna jou te droog, probeer dan het Sanarium. Dit is een meer draaglijker variant van de Finse sauna. De temperatuur is met 50 – 60 graden Celcius wat lager en de luchtvochtigheid is wat hoger.

De Kristallsauna
In deze sauna worden de geneeskrachtige mineralen Amethyst, Rosenkwarts, Bergrkistal en Citrien gebruikt. De werking wordt versterkt door de hoge temperatuur van 90 tot 95 graden Celcius.

Het Caldarium
Het Caldarium geeft je een draaglijke warmte van 40 tot 50 graden Celcius die langzaam en heilzaam overal in je lichaam doordringt.

De “Börde Destille”
Dit is een saunaprogramma waar de sauna is gebouwd van zilversparren en espen en het geheel een zeer rustige sfeer geeft. De vele aromatische kruiden zorgen voor een optimale beleving.

De “Salz Stollen Sauna”
Vele kleine saunaruimtes zijn hier samengevoegd tot een sfeervolle sauna die als een heuse zoutmijn is ingericht met echt zoutpilaren en massieve houtstructuren. Lekker ontspannen bij 80 graden tot 90 graden Celcius.

Het Stoombad
Het stoombad hoort al vele jaren in vele culturen tot het openbaar leven. Het stoombad is niet alleen goed voor het welgevoel maar bevordert de luchtwegen en helpt tegen de reuma.

De Zeezoutgrotten
De Zeezoutgrotten bestaan uit zeezout dat vele duizenden jaren oud is. In de grotten kun je heerlijk ontspannen en echt eens iets doen tegen de stress, je luchtwegproblemen en je huidproblemen. De aangename muziek en belichting versterken de aangename atmosfeer en zorgen ervoor dat je in korte tijd heerlijk ontspant en dat je gezondheid verbetert.

Medywell, het centrum voor Wellness, Beauty- en Cosmetica
Bij Medywell vind je een groot en rijk aanbod van massages, behandelingen voor wellness en cosmetische behandelingen. En je kunt hier leuke kleding en cosmeticaproducten kopen.

Prijzen en openingstijden
Prijzen voor SoleTherme: volwassenen €9,- (1,5 uur), €10,- (2,5 uur) en €14,50 (dagkaart).
In het weekend en op feestdagen betaal je €0,50 meer.
Kinderen onder 18 jaar €4,50 (1,5 uur), €6,- (2,5 uur) en €10,- (dagkaart).
In het weekend en op feestdagen is het tarief voor kinderen ook €0,50 meer.

Prijzen voor de Sauna inclusief gebruik Bad: volwassenen €12,- (2 uur), €14,- (3 uur) en €16,- (dagkaart).
In het weekend en op feestdagen betaal je €1,- meer.
Kinderen onder 18 jaar €7,- (2 uur), €9,- (3 uur) en €11,- (dagkaart).
In het weekend en op feestdagen is het tarief voor kinderen ook €1,- meer.

Openingstijden: maandag t/m zondag van 08.00 tot 22.00 uur. Tot 20.30 uur kun je het bad binnen en de sauna kun je tot 22.00 uur naar binnen. De zeezoutgrotten zijn geopend van 09.00 tot 20.00 uur.

Sole Therme Bad Sassendorf, Gartenstraße 26, 59505 Bad Sassendorf. Tel: + 49 2921-501-4600
Meer informatie Sole Therme klik hier