Frontpage zomer

Skifahrerin mit Schanze sabrinity.com 1024x683

Wintersport actueel

Laatste Nieuws: vanaf deze vrijdag 16 december zijn bijna alle skipisten en skiliften in Sauerland weer open! 

 

Afbeelding skipistesHet is alweer lang geleden dat het winterseizoen zo koud begon, in 2010  was dit voor het laatst. Toen kon je ook in december al meteen goed de pistes op! De invloed van Corona is gelukkig afgenomen in het dagelijks leven, je hebt de beschikking over vele nieuwe skiliften en er zijn veel sneeuwkanonnen bijgekomen die zorgen voor een goede laag sneeuw. 

 

 

Toename sneeuwzekerheid Altastenberg
ln Altastenberg is het leidingennet van de sneeuwmachines  vernieuwd en er is een pompstation gekomen. Hierdoor heb je in Altastenberg nog meer sneeuwzekerheid dan eerst. 

Verbetering van de kwaliteit  van de pistes
De kwaliteit van de pistes is sterk verbeterd in veel skigebieden in Sauerland. Dit door de aanschaf van een nieuwe sneeuwruimer met kabellier. De trekkracht van de nieuwe machine is vooral merkbaar op steile hellingen. De kettingen graven minder diep in de sneeuw, de helling blijft steviger en de bestaande sneeuw blijft langer liggen. Heel belangrijk: de wals is uitgerust met een sneeuwdieptemeetsysteem. Met behulp van GPS meet hij met een nauwkeurigheid van twee centimeter. Omdat we precies weten waar er nog sneeuw nodig is en waar niet, besparen we ongeveer tien procent van de energie die wordt gebruikt voor het maken van sneeuw - en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit van de pistes.

Pisten zeker maken met de helicopter!
Veel bospaden in het skigebied van Sauerland zjin vanwege ijs- en sneeuwval geblokkeerd.  En het bos wordt natuurlijk niet gespaard... Overal in de Sauerlandse bossen buigen de takken en bomen door onder de zware sneeuwlast. Om de liften en de pistes veilig te maken zijn de bomen aan de rand van de piste sneeuw- en ijsvrij gemaakt. En hoe? Voor het eerst hebben we ze in Sauerland een helicoper gebruikt  – en met succes! Er kwam veel goede sneeuw naar beneden en de zon doet de rest. Laat het seizoen maar beginnen!

Een aantal belangrijke skipunten op een rijtje: 

  • Bekijk elke avond de meest actuele skiliftinformatie van Skiliftkarussell Winterberg en zie hoeveel en welke liften de volgende dag open zijn.
  • Seizoenkaarten voor het skiën kun je alleen kopen in de Online Ticketshop .
  • In deze Online Ticketshop is de verkoop van skitickets met korting niet mogelijk. 
  • Helaas kun je voorlopig nog niet avondskiën met schijnwerpers (Flutlichtskiën). De verwachting is dat jij dit kunt doen vanaf de jaarwisseling. 
  • De skiverhuurstations, skihutten en skischolen zijn allemaal gezellig open bij alle actieve liften!

Rodelen / sleetje rijden
Tot op heden kon je alleen op de Ruhrquelle rodelen.  De Ruhrquelle ligt tussen het skigebied van   RODELEN                            Winterberg en de Schlossberg in. Dit weekend zullen er zeker nog een aantal in de Skiliftkarussell van Winterberg open gaan. De Astenstraße (aan de kant van Altastenberg) is nu al open!

En bekijk snel de meest belangrijke wintersportevenementen  die je zeker niet mag missen....
Overzicht belangrijke evenementen Winterberg


Het skiseizoen komt er weer aan en vanaf maandag 17 oktober 2022 is de VELTINS-EisArena weer open! Ook de afgelopen zomermaanden is er veel gepland, gebouwd en gerenoveerd. Afgelopen jaren hebben alle maatschappijen veel geïnvesteerd in Wintersport-Arena Sauerland. In totaal voor het aanzienlijke bedrag van rond de 5 miljoen Euro. Er zijn nu nieuwe transportbanden, nog meer sneeuwmachines en sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat jij dit jaar wederom over een nog betere pistenkwaliteit kan beschikken. Nu alleen de vraag nog hoeveel sneeuwmachines en sneeuwkanonnen er open zijn i.v.m de Energiecrisis... Een scenario kan zijn dat 50% van de sneeuwmachines aan mag > dus dan moet je hopen op veel echte sneeuw! 

Starthaus 1 e1659601189123

Wintersport in Sauerland
Sauerland ligt zo dichtbij dat het ideaal is om een weekendje of zelfs een dagje te skiën. Vanuit Utrecht is het 315 km naar Winterberg en een goede 3 uur rijden. Vanuit Venlo is het 200 km en 2 uurtjes rijden. Je kunt dus kort van te voren kijken wat de actuele sneeuwtoestand is en dan beslissen om te gaan. Ideaal dus om even een keertje tussendoor te gaan skiën. Vind je de Alpen te ver voor een skivakantie, dan kun je hier dus prima terecht, zeker de beginnen skiër. De hoogte van het gebied varieert van 600 tot 840 m. De grote skigebieden hebben bij elkaar 97 afdalingen met een totale lengte van 62 km. Hiervan is 30 km blauwe piste (gemakkelijk), 27 km rood (gemiddeld) en 6 km zwart (zwaar). De belangrijkste wintersportplaatsen zijn Winterberg, Willingen, Altastenberg, Neuastenberg, Züschen, Sahnehang, Ruhrquelle en Bödefeld. Met de Wintersport-Arena Card, oftewel de skipas, krijg je toegang tot alle voorzieningen in de grote skigebieden. Je kunt dus gebruik maken van 75 skiliften in totaal. Hiervan zijn er 13 stoeltjesliften en 1 gondel. Ben je volwassen dan betaal je voor de skipas voor drie dagen €65,- en voor zeven dagen €110,-. Voor kinderen is het nog voordeliger, die betalen voor drie dagen €47,- en voor zeven dagen €75,-.