Frontpage zomer

Winterwandern im Sauerland4 sabrinity.com 1024x683

Winterwandelen

Sauerland biedt je vele mogelijkheden voor het winterwandelen. Wandelen in de sneeuw is iets aparts en moet je beslist eens doen. Je loopt door het stille landschap, hoort de sneeuw onder je schoenen kraken, ademt de vrieskou in en geniet van het prachtige sneeuwlandschap en de blauwe hemel.

Zorg dat je over goed materiaal beschikt. Draag goed schoeisel met profielzolen. Loopijzers en een wandelstok verhogen verder de stabiliteit tijdens je wandelingen. De beschreven wandelpaden worden door de strooiploegen ter plaatse sneeuw- en ijsvrij gemaakt. Er zijn ruim 45 routes voor de winterwandelaars waarbij de premium-winterwandelwegen sneeuw- en ijsvrij zijn gemaakt.

Gemakkelijke routes:

  • Afstand 1 – 4 km
  • Stijging van 20 – 60 hoogtemeter
  • Geruimd of gewalst

Gemiddelde routes:

  • Afstand 5 – 7 km
  • Stijging van 100 – 200 hoogtemeter
  • Geruimd of gewalst

Zware routes:

  • Afstand 6 – 10 km
  • Stijging van 200 – 300 hoogtemeter
  • Niet-geruimd of gewalst sneeuwpad

Een goed uitgangspunt voor een gemakkelijke route is het Hoge Heidegebied op de Kahler Asten. Wil je meer neem dan een gemiddelde route van 6 km. Je begint vanuit de Kurweg en gaat langs het skigebied van Altastenberg naar Hoheleye. Je kunt ook op de Kahler Asten beginnen en dan naar Hoheleye. Of tussen Winterberg en Züschen zijn er ook vele mogelijkheden. Er zijn zowel deels aangestampte paden, maar er zijn ook onbewerkte paden die over een afstand van 6 – 10 km gemarkeerde routes gaan. Dit is wel een goede training met een hoogteverschil van 200 – 300 m. Veel routes liggen in Ferienwelt Winterberg en in het gebied van Schmallenberg. 
Ik wil meer informatie zien over wandelroutes rondom Schmallenberg.
   
Ik wil meer informatie zien over alle wandelroutes in Sauerland.

Huren sneeuwschoenen? Craft Shop Willingen
Je vindt hier een uitgebreid aanbod voor zowel de zomersporten als de wintersporten. In de zomer kun je voor alle artikelen in en rondom de fiets terecht en bijpassende kleding. In de winter vind je een groot en uitgebreid aanbod van alle Nordic sporten zoals langlaufen, skiën, sneeuwwandelen. En ze hebben vele bekende merken zoals Björn- Dahlie en Haglöfs.
Craft Shop Willingen, Stryckweg 40, 34508, Willingen. Tel: +49-5632-968572. Klik hier voor meer informatie over Craft Shop Willingen.